Ingezonden persbericht

Persbericht

Emmeloord, 10 januari 2003

VanMeijel maakt website voor algemene informatie over ICT in de bouw

Van Meijel Automatisering uit Emmeloord heeft onder de URL www.bouwenmetit.nl een website ontwikkeld, waar bedrijven en instellingen uit de bouw een actueel overzicht kunnen krijgen van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van ICT in de bouw. Op de website zijn overzichten te vinden van alle belangrijke initiatieven, onderzoeken publicaties en evenementen. Verder zijn er op de website interviews te vinden over ICT in de bouw en een aantal praktische artikelen over de selectie en implementatie van bedrijfsinformatiesystemen voor de bouw.

"De website www.bouwenmetit.nl past in ons streven om bouwbedrijven -los van informatie over onze eigen producten en diensten- zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ICT-ontwikkelingen in de bouw", licht Frans van Meijel, directeur van Van Meijel Automatisering toe. "We hebben gemerkt, dat het bestaande informatie-aanbod erg versnipperd is. Dat heeft te maken met de vele ICT-initiatieven, die er momenteel in de bouw bestaan. Er is overal wel iets te vinden, maar nergens krijg je een actueel en compleet overzicht. Daartoe hebben we met onze website in ieder geval een eerste aanzet willen geven."

Voor VanMeijel is het verstrekken van informatie over de ICT-ontwikkelingen in de bouw veel meer dan een service voor bestaande klanten. "Die informatievoorziening is onderdeel van onze strategie", benadrukt Van Meijel. "Wil je dat bedrijven gebruik gaan maken van nieuwe ICT-toepassingen dan zul je duidelijk moeten maken welke konkrete voordelen ICT en automatisering in de praktijk hebben en hoe bedrijven op een verantwoorde manier tot een keuze kunnen komen. Uit een marktonderzoek, dat we in 2002 gehouden hebben, bleek dat ondernemers in de bouw nog steeds behoefte hebben aan praktische informatie. De informatie, die nu in de verschillende publicaties, op websites en congressen gegeven wordt, sluit niet aan bij het kennisniveau en de belevingswereld van de bouwondernemer. Het is allemaal veel te abstract. Daarom zijn we in onze nieuwsbrief 'Bouwen met IT', die sinds november 2001 verschijnt, al begonnen met het geven van algemene informatie en het interviewen van deskundigen. Het verschil met de nieuwsbrief is, dat de website www.bouwenmetit.nl helemaal gewijd is aan algemene ICT-ontwikkelingen. We hebben wel een aantal interviews met onafhankelijke ICT-deskundigen uit de nieuwsbrief op de nieuwe website geplaatst, maar informatie over onze producten en diensten is alleen te vinden op onze eigen website www.vanmeijel.nl."

Naast de interviews en een overzicht van ICT-initiatieven, publicaties, onderzoeken, evenementen en interviews zijn er op de website praktische richtlijnen te vinden voor de selectie en implementatie van bedrijfsinformatie- en ERP-systemen. Met name dat praktische gedeelte zal de komende tijd verder uitgebreid worden. Daarbij zullen ook de strategische partners van Van Meijel Automatisering betrokken worden.

Noot voor de pers: Voor meer informatie over Van Meijel Automatisering kunt u contact opnemen met Frans van Meijel, telefoon: 0527-614767 of fvmeijel@vanmeijel.nl

Over Van Meijel Automatisering
Van Meijel Automatisering BV uit Emmeloord heeft zich al sinds de oprichting in 1986 gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor de bouw. Tot 2002 richtte VanMeijel zich voornamelijk op de grond-, weg- en waterbouw en de industriële dienstverlening. Vorig jaar werd echter de strategische beslissing genomen, om zich ook op de burgerlijke en utiliteitsbouw te richten om uit te kunnen groeien tot dé automatiseringsspecialist voor de totale bouwsector en aanverwante bedrijfstakken. VanMeijel is leverancier van het geheel in eigen huis ontwikkelde bedrijfsinformatiesysteem Metacom. Dit systeem ondersteunt het gehele bouwproces en alle administratieve functies in bouwconcerns. Momenteel is Metacom geheel of gedeeltelijk in gebruik bij zo'n 400 bouwbedrijven. Het systeem is bij uitstek geschikt voor grote en middelgrote bouwbedrijven, die ervoor kiezen hun bedrijfsprocessen te structureren en te optimaliseren. Naast een ontwikkel- en implementatie-afdeling beschikt VanMeijel ook over een uitgebreide service-organisatie voor ondersteuning en begeleiding van gebruikers van Metacom. Eind 2001 werden daarnaast de activiteiten van Edificium overgenomen. Edificium is één van de belangrijkste aanbieders van project extranetten in de bouw en vastgoedsector. Op dit moment draaien er bij Edificium al zo'n 50 extranetten; vooral voor grote bouwprojecten.