Gemeente Heeze-Leende


Skatebaan aan Spoorlaan te Heeze

Skatebaan aan Spoorlaan te Heeze Nog in het voorjaar van 2003 kan de jeugd van Heeze-Leende naar hartelust skaten in de gemeente. Het college heeft namelijk onlangs besloten om aan de Spoorlaan in Heeze een skatebaan aan te leggen.

In de nota Spelen in Heeze-Leende is naast het creëren van diverse speelplekken in Heeze-Leende tevens aandacht gevraagd voor de mogelijkheden om tot een skatevoorziening te komen in de gemeente. Dat hier daadwerkelijk behoefte aan was bleek vorige zomer wel uit een groot aantal, door fanatieke skaters ingezamelde handtekeningen. De gemeente is vanaf die tijd gestart met het bestuderen van diverse mogelijk geschikte locaties voor het aanleggen van een skatebaan.

Uiteindelijk is als meest geschikte locatie de Spoorlaan in Heeze naar voren gekomen. Als vervolgstap hierop zijn gesprekken gevoerd met de direct betrokkenen, omwonenden en gebruikers van de nabijgelegen gymzaal en hobbyruimte.

Uitgangspunt bij de skatevoorziening was het realiseren van een vlakke geasfalteerde skatebaan. Daarnaast hebben de direct betrokkenen ook een aantal voorwaarden en wensen kenbaar gemaakt, waarmee de gemeente rekening heeft gehouden. Onder andere ging het hierbij om het beschikbaar blijven van het bestaande speelveld en het duidelijk afscheiden van het speelterrein ten opzichte van het ter plaatse gelokaliseerde mortuarium.
De skatevoorziening krijgt een omvang van ongeveer 15 bij 25 meter en zal worden voorzien van een asfaltlaag en diverse skate-attributen. De skatebaan wordt geplaatst naast het bestaande speeltoestel en het speelveld. Hierdoor ontstaat een volwaardige speelplek voor de jeugd.

De skatebaan zal nog in het voorjaar van 2003 worden aangelegd.