Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-01-2003
Persberichten district Sittard (HP; 11.30 u) Vrijdag, 10 januari 2003

District Sittard

Sittard, vals geld uitgegeven.
Een 31 jarige inwoner van Brunssum is donderdagmiddag 9 januari 2003 door de politie aangehouden nadat hij in een fair-playcentrum gevestigd aan de Paardestraat te Sittard een vals briefje van 20 euro had uitgegeven. De inwoner van Brunssum bood ter inwisseling tegen speelmunten omstreeks 16,15 uur een aantal bankbiljetten aan. Bij controle door het personeel van het speelcentrum werd vastgesteld dat een van de bankbiljetten een vals 20 euro biljet was. De gewaarschuwde politie heeft de inwoner van Brunssum aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Het valse bankbiljet is door de politie in beslag genomen. Bij onderzoek verklaarde de inwoner van Brunssum niet geweten te hebben dat het uitgegeven bankbiljet vals was. Tegen hem werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Sittard, aanrijding veroorzaakt onder invloed van alcohol. De politie heeft vrijdag 10 januari 2003 tegen een 54 jarige automobilist uit Sittard die betrokken was bij een verkeersongeval op de kruising Dr. Nolenslaan / Hasseltsebaan te Sittard proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De aanrijding gebeurde omstreeks 01.00 uur tussen twee personenautos die beiden, volgens verklaring van de bestuurders, met groen licht de kruising opreden. (bij controle van de verkeerslichten is dit niet mogelijk). Door de aanrijding werd een van de personenautos uit zijn rijrichting gedrukt waarna een stilstaande personenauto werd aangereden. De politie welke ter plaatse kwam om de aanrijding administratief af te handelen bemerkte dat een van de automobilisten naar alcohol rook. Alle drie de betrokken personenautos lipeen materiele schade op. Na het afleggen van een alcoholblaastest werd hij meegenomen naar het politiebureau waar uit de ademanalyse een alcoholpromillage bleek van bijna 0.7 promille. De 54 jarige automobilist uit Sittard kreeg een transactievoorstel van 190 euro aangeboden wegens het rijden onder invloed. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur.