Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP; 11.40 u) Vrijdag, 10 januari 2003

District Maastricht

Maastricht, rijden onder invloed.
Een 72 jarige automobilist uit Maastricht is vrijdagmorgen 10 januari 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist bleek omstreeks 00.40 uur bij een routinecontrole op de Terblijterweg te Maastricht. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.6 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Ook een 24 jarige automobilist uit Schin op Geul werd de voorbije nacht bekeurd wegens het rijden onder invloed. Hij werd door de politie omstreeks 00.25 uur op de Bergerstraat te Maastricht gecontroleerd nadat hij te hard gereden had. Bij het eerste contact rook ook hij naar alcohol en diende daarna een alcoholblaastest af te leggen. Deze blaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De aan het politiebureau afgelegde ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.6 en 0.7 promille. Tegen de inwoner van Schin op Geul werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende echter te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, baldadige jeugdige aangehouden.
De politie heeft donderdagavond 9 januari 2003 tegen een 16 jarige jongen woonachtig te Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens baldadigheid en brandstichting.
Stadswachten van de gemeente Maastricht zagen omstreeks 19.20 uur na een luide knal gevolgd door vlammen twee jongens vuurtje steken bij een prieeltje, eigendom van de Gemeente, in het parkje tussen de Via Regia en de Bunderruwe te Maastricht. Met een brandbare vloeistof werd het dak van het prieeltje in brand gestoken terwijl ook een brandende balk naar het prieeltje werd gesleept. Een van beide jongens werd door de Stadswachten in zijn kraag gegrepen en aan de gewaarschuwde politie ter beschikking gesteld. De tweede jongen wist te ontkomen maar zijn identiteit is bekend. Na het verhaal aangehoord te hebben van de stadswachten werd de jongen door de politie aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij onder ouderlijk gezag geplaatst.