Politie Amsterdam-Amstelland

Poging overval in hotel
10-1-2003. Gisteravond trachtte een gewapende man een overval te plegen op een hotel aan de Spaarndammerdijk in Amsterdam. Rond negen uur kwam de overvaller gemaskerd het hotel binnen. Hij sprong over de balie heen en overrompelde de baliemedewerkster. De dader toonde een vuurwapen en eiste geld. De overval lukte niet doordat hij kennelijk schrok van hotelgasten die op dat moment naar de balie kwamen lopen. Hierop verliet hij zonder buit het perceel en rende weg richting de Zaanstraat. Van de dader ontbreekt tot op heden ieder spoor. Niemand raakte gewond.


---

Kind dood na val 6-hoog
10-1-2003. Gistermiddag is een negenjarige jongen uit Amstelveen in een ziekenhuis overleden nadat hij van het balkon van een woning was gevallen. Het is nog niet duidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.


---

Hardrijders beboet
10-1-2003. Gistermiddag heeft de politie tussen 13.15 uur en 14.45 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Sportlaan. In totaal werden 40 bestuurders aan de kant gezet. Er werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 kilometer per uur, terwijl 50 is toegestaan. Tien automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van een autogordel.
Aanrijding door mishandeling
9-1-2003. Gisteravond rond acht uur werd een 50-jarige buschauffeur door een onbekende jongeman geslagen terwijl de bus stilstond in de Spaarndammerstraat. Drie andere jongeren bemoeiden zich met het voorval. De bestuurder van lijn 22 reed vervolgens tegen een aantal fietsen en een geparkeerde auto aan omdat zijn voet van de rem schoot. De daders vluchtten vervolgens. De chauffeur moest zich in een ziekenhuis laten behandelen.
3-12-2002. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart zullen in de gehele regio diverse acties plaatsvinden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken. Lees meer.