Gemeente Leiden

Persbericht

Gemeente Leiden biedt goedkope leningen voor initiatieven op het gebied van volkshuisvesting

Publicatiedatum: 9 januari 2003

De gemeente Leiden neemt deel aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dit fonds stimuleert kwaliteitsverbetering op het gebied van volkshuisvesting. Door deelname aan dit fonds kan de gemeente Leiden particulieren en Verenigingen van Eigenaren goedkope leningen verstrekken voor initiatieven die bijdragen aan een beter woon- en leefklimaat in Leiden. De leningen worden zo'n vijf procent onder de marktrente aangeboden. De regeling treedt 10 januari 2003 in werking.

Om voor een goedkope lening in aanmerking te komen dient de aanvrager particulier eigenaar te zijn van een woning in Leiden. Het minimale bedrag voor een lening is ¤ 700. Leningen kunnen ook worden gestapeld, bijvoorbeeld een lening voor energiebesparende maatregelen én voor een particuliere woningverbetering. Uiteraard mogen de werkzaamheden niet eerder starten dan wanneer de gemeente schriftelijk toestemming heeft verleend. De werkzaamheden moeten binnen zes maanden na toekenning van de lening starten en binnen een jaar zijn uitgevoerd. Vergunningen moeten, indien nodig, zijn verleend.

De gemeente reserveert jaarlijks budgetten voor leningen voor verschillende aandachtsgebieden binnen de volkshuisvesting. Omdat deze budgetten uitgeput kunnen raken, geschiedt de behandeling van de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Elk jaar besluit het college van Burgemeester en Wethouders opnieuw of en hoe beschikbare gelden over verschillende aandachtsgebieden worden verdeeld. Dit jaar worden leningen verstrekt voor de volgende gebieden:

* Particuliere woningverbetering

* Wonen boven winkels

* Energiebesparende maatregelen

* Politie Keurmerk Veilig Wonen

* Koopwoonwagens

* Opplussen van woningen

* Herstellen van kwaaitaal/mantavloeren

De exacte regeling, de voorwaarden en de te volgen procedure staan beschreven in de folder `Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten'. Voor elk gebied waarvoor budget beschikbaar is, is een apart inlegblad met specifieke informatie beschikbaar. De folder en het aanvraagformulier zijn op te halen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Telefoon: 071 516 55 02. U kunt ook terecht op onze website www.bowo.nl.

Deze pagina is gewijzigd op 10-01-2003