Provincie Noord-Holland

Ruim 18.000,- voor videofilm over archeologie in Noord-Hollandse duinen

Gedeputeerde Staten (GS) stellen 18.058,- beschikbaar voor de productie van een publieksgerichte videofilm over archeologie in de Noord-Hollandse duinen.

De videofilm die gemaakt zal worden door Natuurmedia in Amsterdam, past in het provinciale beleid dat in ondermeer de Cultuurnota is neergezet. De provinciale cultuurnota beoogt cultuur dichter bij de burger te brengen. Hierbij wordt uitgegaan van de provinciale kerntaken cultuurbehoud, cultuurparticipatie en cultuureducatie. De videofilm heeft vooral betrekking op cultuurparticipatie en cultuureducatie.

De 20 minuten durende film richt zich op een niet-deskundig, geïnteresseerd publiek en draagt bij aan draagvlakvorming voor het archeologiebeleid van de provincie Noord-Holland. De film gaat over het spectaculaire onderzoek dat vorig jaar in de duinen uitgevoerd is door het Provinciale Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN). Dit onderzoek toont ondermeer aan dat de duinen nú natuurgebied zijn, maar feitelijk al duizenden jaren door de mens gebruikt worden. Er wordt informatie gegeven over de historie van Noord-Holland, over archeologie als wetenschap en liefhebberij en over archeologie als onderdeel van het landschap. Verder informeert de film over het gebruik van het Archeologisch Informatiecentrum Mercurius in Wormer.

Inlichtingen: Rob van Eerden, tel. (023) 514 40 12 Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 40 07 Marieke Ottevanger 10-1-2003 11:50:00