Fort Kijkduin


Kunst te kijk op fort Kijkduin Vis gevangen op doek
Haarlemse kunstenares toont haar werken op fort Kijkduin.

Vanaf zondag 8 december toont de Haarlemse kunstenares Rolinka Tipker haar werken, de tentoonstelling met het thema ONDERWATERWERELDzal tot 30 maart 2003 te bezichtigen zijn.

De zeer getalenteerde Haarlemse kunstenares Rolinka Tipker-Herlaar schildert al ruim twintig jaar. Tijdens deze ontdekkingsreis heeft zij veelvuldig geëxperimenteerd met stijlen en materialen.

Haar inspiratie put zij hoofdzakelijk uit de natuur in al haar schoonheid.

Vooral de altijd boeiende en kleurrijke dierenwereld, met name de bedreigde diersoorten, spreken tot haar creatieve verbeelding. Vaak kunt u een humoristische ondertoon in haar werk ontdekken: vrolijk springende koeien in een weide en een trio dansende struisvogels. Rolinka makt gebruik van verschillende technieken om de kleuren in haar werk tot volle schoonheid te brengen.
Vaak combineert zij (water, olie) verf en (olie) pastels om het beoogde resultaat te bereiken.
De themas in haar werk worden op dynamische en kleurrijke wijze verbeeld, waarbij de stijl in harmonie is met het figuratieve en het abstracte. Rolinka probeert hiermee de toeschouwer te stimuleren door naar het onderwerp te zoeken.
De toeschouwer ontdekt en komt met verrassing tot herkenning en bekijkt het werk met andere ogen.
Rolinka is een kunstenares die op sociaal gebied heel direct bij mensen is betrokken.
Zij heeft recentelijk haar studie theologie met succes afgerond en is gespecialiseerd op het gebied van traumaverwerking. Ook is zij in dit kader als vrijwilliger betrokken in het vluchtelingenwerk en de vrouwenhulpverlening.
Haar kunst is steeds meer een tegenhanger van alle ellende warme zij regelmatig wordt geconfronteerd.
Mijn achterliggende gedachte is dan toch iets weer te geven van de volmaaktheid die in de natuur aanwezig is, opdat deze mag inspireren goed te zorgen voor hetgeen wat aan onze zorg is toevertrouwd. Rolinka exoseerd met grote regelmaat in Haarlem en omgeving. De tentoonstelling is te bezichtigen in beuk 3, alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur.
Contactpersoon: C van Hout
Tel: 0223 612366