Ingezonden persbericht

SVCF Eindhoven investeert in Synaxion

EINDHOVEN, 20030110 -- Een toekomst met visie, want op dinsdag 24 december 2002, is onder toeziend oog van de notaris Mr. A.P.C.C. de Cooker de strategische alliantie getekend tussen Stimulus Venture Capital Fund (SVCF) en Synaxion B.V. Stimulus Venture Capital Fund gaat de participatie aan waarmee wordt bewerkstelligd dat de groei voor Synaxion kan worden gecontinueerd voor verdere expansie op de Nederlandse markt met als uiteindelijke doelstelling een Europese speler te worden.

Synaxion is sinds 1997 actief op het gebied van Business Performance Improvement. Hiervoor gebruikt zij de Balanced Scorecard- en het Nederlands kwaliteitsmodel als uitgangspunten. Met de software van Synaxion wordt de bijdrage van activiteiten in een organisatie aan de realisatie van strategische doelstellingen gemeten. Dit wordt ook wel het Management Dashboard op één A-viertje genoemd. Synaxion heeft met name de laatste jaren veel kennis en energie gestoken in het optimaliseren en uitbreiden van de functionaliteit van haar Business Performance Improvement applicatie. Dit heeft zich vertaald in de modules: "Business Templates" , "Risk Management" en het "Financieel Management Dashboard". Deze laatste is ontwikkeld in samenwerking met Quadrant, de makers van o.a. de financiële boekhoud applicatie "KING". Daarnaast zijn door ervaringen met gerenommeerde klanten, de overkoepelende organisatie voor accountantskantoren (het SRA) en consultancy partners de verschillende Synaxion versies: "Light" , "Professional" en "Enterprise" uitgegroeid tot een volwaardig en volledig softwareproduct voor alle typen bedrijven, instellingen en organisaties.

Het Stimulus Venture Capital Fund (SVCF) heeft als doel om ondernemingen in de regio Eindhoven te voorzien van groeikapitaal en is bedoeld voor bedrijven tot 250 werknemers die behoren tot de industrie of een aan de industrie gelieerde sector. Het SVCF realiseert voor Synaxion een kapitaalsinjectie waarmee de randvoorwaarden zijn ingevuld voor een verdere uitbouw van de Synaxion organisatie. Auditing & Consulting Services (ACS) te Driebergen treedt terug als aandeelhouder en blijft één van de strategische partners voor Balanced Scorecard Implementatietrajecten.

SVCF ziet in Synaxion een bedrijf dat instrumenten ontwikkelt die herstel c.q. versterking van de concurrentiepositie en aandachtsgebieden van bedrijven, instellingen en overheden stimuleren. Juist in een periode van laagconjunctuur is een investering in een dergelijke organisatie een strategische stap. Het plan om op middellange termijn te groeien tot een Europese speler geeft de ambitie van deze onderneming aan.



Ingezonden persbericht