WGCC

Minister van EZ honoreert WGCC E-learning project met subsidie scholingsimpuls.

De Minister van Economische Zaken heeft de plannen van de WGCC (Werkgeversvereniging Callcenters) voor een omvangrijk 'opscholingstraject' gehonoreerd met een subsidie van maximaal EUR 600.000. In dit E-learning project wordt aan medewerkers van facilitaire callcenters (de zogenaamde agents) de kans geboden een hoger vakinhoudelijk niveau te bereiken en zich te certificeren. Hiermee wordt de inzetbaarheid van de agents vergroot en de interne doorstroom gestimuleerd. Maar ook zal het werkplezier binnen de callcenters toenemen. WGCC-voorzitter Dick Bakker noemt de definitieve doorgang van de opscholing een opsteker voor de sector, maar vooral een erkenning van het vak van 'agent'.

De adviescommissie scholingsimpuls is van mening dat het projectplan PFCC (Professionalisering Facilitaire Callcenters) resulteert in een innovatieve leeromgeving waarin voor alle leerlingen maatwerk wordt geleverd.
De huidige bezetting van callcenters bestaat voor een groot deel uit herintreders, parttimers, allochtonen, maar ook HBO- en WO-studenten. Het niveau van deze medewerkers is daarmee enorm divers. De sector zoekt daarom naar manieren om de opleidingen beter aan te laten sluiten op de behoefte in de arbeidspraktijk.
Een van de scholingsproblemen is dat callcenter-agents veelal onregelmatig en in 'ploegen' werken. Hierdoor zijn traditionele vormen van in-company-opleiding moeilijk te organiseren. Met het projectplan PFCC wordt een belangrijke start gemaakt om via E-learning continu te werken aan de competenties van de agents. Daartoe zal speciaal voor dit doel een internetportal worden opgezet door de WGCC in samenwerking met een commerciële marktpartij.

De WGCC vertegenwoordigt de facilitaire callcenters, die in opdracht van bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties telefonische en internet gerelateerde dienstverlening verzorgen. Doelstelling van de WGCC is de bundeling en behartiging van de belangen van alle professionele callcenters in Nederland. Kwaliteitsbewaking is voor deze jonge en snelgroeiende sector daarbij van eminent belang. Daartoe worden voortdurend initiatieven genomen op gebieden als arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, opleiding en scholing.

Nadere informatie voor de pers:

Dian van Leeuwen 06-53 78 75 89
Herman Nieuwenhuis 06-53 58 60 57

10 jan 03 13:35