Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, schade na aanrijding door klapband
Publicatiedatum: 10-01-2003

Bij een verkeersongeval op de A-12 in Arnhem, ter hoogte van net knooppunt Grijsoord, raakte donderdagmiddag een personenauto total-loss. De bestuurder, een 22-jarige man uit Doetinchem, bleef ongedeerd. De Doetinchemmer reed omstreeks vijf uur over de A-12 van Utrecht richting Arnhem. Iets voorbij het knooppunt Grijsoord kreeg hij een klapband, waardoor hij de macht over het stuur verloor en tegen de vangrail botste. Daardoor begon het voertuig te tollen maar kwam zonder verder schade te veroorzaken tot stilstand. Het wegdek en de vangrail liepen schade op, evenals een tegenligger die geraakt werd door rondvliegende brokstukken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem e.o, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 10-01-2003

Bij een tweetal snelheidscontroles in en om Arnhem werden door het verkeershandhavingsteam donderdag bijna 100 overtredingen geconstateerd. De controles werden gehouden op de Koningsweg in Arnhem en de Wolfhezerweg in Wolfheze.
Op de Koningsweg in Arnhem werden tussen acht uur ochtends en half twee 's middags 2813 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 71 te hard. Tussen acht uur `s ochtends en twee uur 's middags controleerde het verkeershandhavingsteam op de Wolfhezerweg in Wolfheze. Dit leverde 26 overtreders op. Hoogst genoteerde snelheid bedroeg 109 km/u. Op beide wegen mag slechts 80 worden gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, fietsteam van de politie houdt winkeldief aan Publicatiedatum: 10-01-2003

Mountainbikers van de politie hebben donderdagavond op de Kerkstraat in Arnhem een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De agenten surveilleerden op de mountainbike in de Arnhemse binnenstad en zagen omstreeks half negen een man rennend uit een parfumeriezaak aan de Ketelstraat komen. De man, een bekende van de politie, kon op de fiets makkelijk achterhaald worden en werd op de Kerkstraat gecontroleerd. Hij bleek enkele flesjes parfum onder zijn jas verborgen te houden. Nadat de man op verdenking van winkeldiefstal was aangehouden snelden enkele bedrijfsbeveiligers toe, die bevestigden dat de man zojuist enkele flesjes eau de toilette had ontvreemd vanuit de parfumeriezaak. De man mocht met de fietsende agenten meelopen naar het bureau, waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Barneveld, onderzoek naar brand lunchroom afgerond Publicatiedatum: 10-01-2003

De politie in de unit Noord (Barneveld) heeft het onderzoek naar de brandstichting in een lunchroom afgesloten. Een 16- en een 17-jarige inwoner uit Barneveld zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor de brandstichting. De twee zijn in december voorgeleid aan de kinderrechter. In afwachting van de terechtzitting konden zij naar huis.

Het onderzoek heeft overigens nog enkele andere feiten opgeleverd. Naast de twee verdachten van de brand werden nog drie andere verdachten uit Barneveld en Voorthuizen gehoord. Zij - in leeftijd variërend tussen de 17 en 19 jaar - zouden in wisselende samenstelling betrokken zijn geweest bij vernielingen en diefstallen.

Vernieling
Twee van hen bleken de vernieling van ruiten van een supermarkt in januari vorig jaar en de ruiten van de getroffen lunchroom in juli vorig jaar gepleegd te hebben. Twee anderen stalen in maart een personenauto, die later brandend in Lunteren werd aangetroffen. Ook waren enkelen van het gezelschap verantwoordelijk voor de diefstal van een spoiler in Barneveld (maart) en een derde remlicht van een auto in Voorthuizen (augustus).

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221