Gemeente Breda

Persberichten

10-01-2003

College geeft Bredaas Integraal Beraad groen licht om door te gaan

Burgemeester en wethouders van Breda zijn tevreden over de eerste evaluatie van het Bredaas Integraal Beraad (BIB). Het BIB bestaat uit een groep vertegenwoordigers uit de sectoren wonen, welzijn en zorg. Zij komen regelmatig bij elkaar en maken afspraken over een zo goed mogelijke samenwerking. Door de goedkeuring van het college zal het BIB in 2003 met zijn werk doorgaan.

Dit jaar wil het Bredaas Integraal Beraad de nadruk leggen op het uitwisselen van informatie, het voorbereiden van beleid, het organiseren van een symposium en het streven naar een betere relatie met gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. In het voorjaar brengt het BIB bovendien een advies uit aan het gemeentebestuur in welke woongebieden in Breda Geschikt wonen voor iedereen (GWI) in 2003 kan worden toegepast.

In het Bredaas Integraal Beraad, dat eind 2001 is opgericht, gaat het er vooral om goede afspraken te maken over initiatieven op het gebied van wonen, welzijn en zorg, vooral met betrekking tot ouderen. De samenwerkende organisaties willen ervoor zorgen dat verschillende vormen van hulp beschikbaar zijn op het moment dat burgers ze nodig hebben en garanderen zo onbekommerd wonen. Door de plannen van de verschillende deelnemers naast elkaar te leggen, kan er bijvoorbeeld voor worden gezorgd dat het verbeteren (opplussen) en bouwen van woningen voor ouderen op een planmatige manier gebeurt. Een goede spreiding van voorzieningen als medische zorg is een ander voorbeeld. De deelnemers aan het BIB zijn het zorgkantoor, diverse zorginstellingen, bewoners- en patiëntenorganisaties, woningcorporaties en welzijnsinstellingen. Er is een onafhankelijke, externe voorzitter.

Het college heeft overigens eind vorig jaar besloten een bedrag van e 140.000,- beschikbaar te stellen voor het inhuren van een functionaris die consumentenorganisaties als het Ouderen Overleg Breda (OOB) en het Regionaal Patiënten en Consumenten Platform (RPCP) twee jaar ondersteunt in hun deelname aan het Bredaas Integraal Beraad.

Breda, 10 januari 2003