Ingezonden persbericht


HP introduceert HP Corner voor online koopadvies in webshops

Amstelveen/Utrecht, 10 januari 2003 - HP en ICEshop introduceren HP Corner voor e-businesspartners met een eigen webshop. Deze online koopadviseur voor eindgebruikers is binnen enkele dagen in vijftien ICEshop webshops van e-businesspartners geactiveerd, waaronder die van Kender Thijssen en TakeitNow. De introductie van HP Corner vormt tevens het startschot voor de lancering van het e-businessprogramma HP Partner Commerce.

HP Corner voorziet eindgebruikers van een volledige product-beschrijving, inclusief technische productspecificaties en beschikbare opties. Tevens omvat de koopadviseur een aantal configurators, voor bijvoorbeeld servers. Doordat HP Corner volledig is geïntegreerd in de webshop van de HP e-businesspartner, kunnen bij de productinformatie ook direct prijzen, voorraadgegevens en bestellinks worden geboden. Eerdere ervaringen van het voormalige Compaq met een vergelijkbaar tool laten positieve resultaten zien. Zo werd de koopadviseur intensief gebruikt als offertetool en stegen de online verkopen.

HP Partner Commerce
HP Partner Commerce is een e-businessprogramma dat eerder is opgezet door Compaq, ICEshop en de belangrijkste IT-distributeurs. Het komende jaar wil HP binnen dit programma nog minimaal dertig actieve businesspartners voorzien van een Partner Commerce webshop, inclusief HP Corner. Deze webshops zijn real-time gekoppeld aan de bestelsystemen van een aantal distributeurs. HP Partner Commerce wordt uitgeleverd via Ingram Micro, Copaco en Pluz.

HP Corner wordt in eerste instantie alleen geleverd aan e-businesspartners met een Partner Commerce of ICEshop webshop. De tool is met een open XML-interface echter ook te koppelen aan webshops van andere leveranciers.

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

ICEshop BV is sinds 1998 actief als leverancier van webshops, internet-EDI, offertetools en productcontent. Inmiddels is ICEshop een leidende marktpartij in de IT- en officebranche met ongeveer honderd installaties als implementatiepartner van leidende ICT-fabrikanten, als HP, IBM en Toshiba en ICT&Office-distributeurs, als TechData, Ingram Micro, Pluz, Despec en Copaco. Internationaal is ICEshop onder meer actief in België en Oostenrijk. Meer informatie is te vinden op www.iceshop.nl of bellen met Bert van Gerwen, 06-28 65 32 06.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Contactpersoon voor de redactie:
(