Persberichten 10 januari 2003

HBG Vastgoed ondertekent samenwerkingsovereenkomst plan Dongeburgh in Geertruidenberg

Geertruidenberg - HBG Vastgoed bv, de gemeente Geertruidenberg en woningcorporatie WSG hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van het eerste deelgebied De Vesting van het plan Dongeburgh. De ondertekening vond plaats op de Dongebrug door M.J.A. Meijer, burgemeester van de gemeente Geertruidenberg, P. Span, directeur WSG, en R. Vollebregt, regiodirecteur van HBG Vastgoed.

Op de huidige buitendijkse Spoorzone zal HBG Vastgoed circa 360 woningen ontwikkelen. De woningen worden op drie terpen gebouwd, die zo elk een klein dorpje vormen. Om de terpen heen krijgt de rivier bij hoge waterstanden vrij spel.

Het plan Dongeburgh moet ervoor zorgen dat de kernen Geertruidenberg en Raamsdonkveer, nu gescheiden door de rivier de Donge, steeds meer op elkaar gericht worden. De beide oevers ondergaan in de komende jaren een metamorfose. Het totale plan omvat circa 930 woningen en bestaat uit drie deelgebieden: De Vesting , Rivierzicht en Heereland .

HBG Vastgoed verwacht eind 2003 met de bouw van de woningen te starten.

HBG Vastgoed maakt deel uit van Koninklijke BAM Groep nv, op 14 november 2002 gevormd door het samengaan van Koninklijke BAM NBM en HBG. Koninklijke BAM Groep behoort tot de tien grootste bouwondernemingen van Europa en is marktleider in Nederland.

Nadere informatie: mevrouw J. Pringle, afdeling Public Relations HBG Bouw en Vastgoed, telefoon 070 3722713 of e-mail jpringle@hbg-bvg.nl.