Reesink N.V.

Persbericht d.d. 10 januari 2003:

Reesink realiseerde over 2002 een duidelijk hogere winst

De handelsondernemingen van Reesink leveren uit voorraad een breed scala producten. Daarbij gaat het om doe-het-zelf artikelen zoals (tuin-)gereedschappen en verf (Reesink Retail B.V.), walserijproducten (Reesink Staal B.V.) en machines en gereedschappen voor de 'groene' -d.w.z. de agrarische en bosbouw- sector (Reesink Technische Handel B.V. en Kamps de Wild B.V.). Daarnaast importeert Kamps de Wild B.V. een complete lijn tractoren en grondverzetmachines en levert Dutec B.V. industriële verbruiksgoederen, onder andere toegepast in de aandrijftechniek en de pneumatiek. Voorts verleent Interlogica B.V. diensten met betrekking tot logistiek en automatisering, primair aan de broers en zusters binnen de Reesink-groep

PERSBERICHT

Datum: 10 januari 2003

Reesink realiseerde over 2002 een duidelijk hogere winst

In lijn met hetgeen hedenmiddag ten overstaan van de medewerkers op een nieuwjaarsbijeenkomst zal worden meegedeeld, laat Reesink N.V. weten dat de doelstelling werd gehaald om over 2002 een duidelijk hoger resultaat te boeken. Naar nu wordt voorzien betekent dit in concreto, dat over 2002 sprake was van een stijging van de geconsolideerde winst na belastingen met bijna 10% ten opzichte van de ¤ 3,65 miljoen (¤ 5,37 per gewoon aandeel van ¤ 4,-- nominaal), die over 2001 werd
gerealiseerd. De omzet over 2002 was nagenoeg gelijk aan de omzet over 2001 (¤ 117,6 miljoen). De definitieve cijfers over 2002 worden in de namiddag van 3 maart a.s. bekend gemaakt.

In een streven de pay out (die de laatste jaren ruim boven de nagestreefde 50% lag) weer wat meer in evenwicht te brengen met de in te houden winst, wordt een voorstel in het vooruitzicht gesteld om over te gaan tot uitbetaling van een onveranderd dividend van ¤ 3,50 per gewoon aandeel.

De algemene vergadering van aandeelhouders zal op 8 mei a.s. worden gehouden en om 14.30 uur aanvangen. Plaats van samenkomst zal de locatie te Apeldoorn zijn, waar inmiddels op het nieuwe bedrijvenpark De Ecofactorij de nieuwbouw ver is gevorderd ten behoeve van een aanzienlijk deel van de nu nog te Zutphen gevestigde bedrijvigheid van de Reesink-groep.

Reesink acht zichzelf een goede thermometer in het lijf van de Nederlandse economie. In enige van de door de dochterondernemingen bewerkte markten lijkt een eind oktober jl. heel voorzichtig ingezet herstel langzaam maar nog niet echt zeker door te zetten. Wat betreft het geconsolideerde resultaat over 2003 wordt in taakstellende zin al met al toch gemikt op wederom een duidelijke winststijging, ditmaal ten opzichte van het hierboven ten aanzien van 2002 geïndiceerde resultaat.