Persbericht

Xerox benoemt Richard F. Cerrone tot Senior Vice President en General Manager Xerox Office Group, Europe

Amstelveen, 10 januari 2003 ­ Xerox maakt bekend dat Richard F. Cerrone is benoemd tot Senior Vice President en General Manager Xerox Office Group, Europe. Cerrone, die zal rapporteren aan Jean-Noël Machon en aan James Miller, resp. President Xerox Europe en President Xerox Office Group, wordt verantwoordelijk voor het totaal van de Xerox Office activiteiten in Europa. Daaronder vallen onder meer marketing en strategie, financiën, business operations, human resources, het indirecte verkoopkanaal en de consessionairs, alsmede de eigen landelijke verkoopafdelingen (Office Group). De benoeming is per direct ingegaan en Cerrone zal kantoor houden in de Xerox Office Europe hoofdvestiging in Engeland.

Cerrone wordt tevens verantwoordelijk voor de afronding van het vorig jaar in gang gezette Xerox Office integratieproces. In de Xerox Office Group zijn de divisies Office Printing Business (OPB), Office Systems Group (OSG), alsmede de Mid-Range Colour Products gebundeld in één wereldwijde organisatie. Doelstelling van de Xerox Office Group Europe is het realiseren van een substantiële vergroting van de omzet via de indirecte verkoopkanalen, alsmede het daarop toespitsen en stroomlijnen van de organisatie. Xerox Office neemt al een leidende positie in als het gaat om innovatie van de kantoortechnologie, met het breedste assortiment in A3 en A4 monochrome en kleuren-werkgroepprinters, alsmede met productiviteitsverhogende multifunctionele producten en document management oplossingen.

Cerrone in reactie op zijn benoeming: "Xerox loopt voorop bij de omschakeling naar het gebruik van kleur in het kantoor. Ik zie het als mijn belangrijkste doelstelling deze positie in Europa te consolideren via een reeks van initiatieven om de vraag naar onze OEcustomized¹ hardware, software en dienstverlening verder te stimuleren. Tegelijkertijd zullen processen worden geïmplementeerd om door heel Europa de efficiency binnen Xerox Office te optimaliseren." Hij voegt daaraan toe: "Ook zal ik mij concentreren op de verdere ontwikkeling van Xerox¹ reeds sterke, tweesporige indirecte verkoopkanaal, waardoor onze klanten een serviceniveau wordt geboden dat past bij ons eigen sterke aanbod in producten en dienstverlening."

Cerrone begon zijn carrière bij Xerox in 1972 en vervulde sindsdien meerdere senior management posities waaronder die van Vice President of Field Operations, Vice President, General Manager van Xerox¹ North American supplies business en Senior Vice President en General Manager North American agent channel operations. Hij maakt deel uit van het OEmanagement committee for Xerox Capital Services¹ en werd in februari 2002 benoemd tot Corporate Vice President.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/­management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Ook bevelen wij een bezoek aan onze website www.xerox.com/officeprinting aan.