Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwjaarsboodschap CDA: geen lastenverzwaring, geen uitbreiding prostitutie,

wel Tweede Maasvlakte en meer aandacht voor welzijn!

Vandaag vanmiddag om17.15 uur- spreekt CDA-fractievoorzitter Leonard Geluk zijn nieuwjaarsrede uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van het CDA. Leonard Geluk gaat in op verschillende actuele politieke thema s. Hieronder treft u de belangrijkste aan:

Geen stijging lokale lasten!

CDA-fractievoorzitter Leonard Geluk heeft zich in zijn nieuwjaarstoespraak fel uitgesproken tegen verdere stijging van de lokale lasten. Het CDA zal zich verzetten tegen verdere stijging van de lokale lasten in 2003, vooral als blijkt dat de belangrijkste gemeentelijke belasting, de OZB, niet wordt afgeschaft.De CDA-fractievoorzitter roept wethouder Janssens van Financiën op om geld voor noodzakelijke extra uitgaven niet vanuit lokale belastingen te betalen.

Geen uitbreiding prostitutie!

Leonard Geluk ziet niets in de verdere uitbreiding van de prostitutie in Rotterdam. Geluk: Als wij zeggen dat de economie in Rotterdam moet floreren, dan denken we niet aan de prostitutie als kansrijk cluster dat door gemeentelijke inzet gestimuleerd moet worden. De enige wallen die wij willen in Rotterdam zijn de wallen onder de ogen van een hardwerkende wethouder Rabella de Faria, werkend aan een veiliger Rotterdam.

Wel Tweede Maasvlakte!

De fractieleider van het Rotterdams CDA vindt dat in het nieuwe regeeraccoord niet getornd mag worden aan het aanleggen van de Tweede Maasvlakte. Geluk: Ik moet er niet aan denken dat een nieuwe coalitie weer gaat tornen aan de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Dan zijn we weer bij af. Dat mag echt niet gebeuren, dat moet een ononderhandelbaar punt zijn en bij de VVD zit dat wel goed, hoewel Zalm dan wel beter moet opereren dan afgelopen woensdag bij het grote havendiner, maar bij de PvdA maak ik me daar grote zorgen over!

Welzijnsbeleid op de agenda!

Het CDA zal het welzijnsbeleid hoog op de politieke agenda zetten. Leonard Geluk: Als we opvoeding belangrijk vinden, jeugdzorg, en integratie, en sociale controle en aandacht voor elkaar, als we het oplossen van schulden en andere maatschappelijke problemen belangrijk vinden, dan hebben we het over welzijnswerk. Hoe werkt het welzijnswerk samen met het onderwijs? Hoeveel welzijnswerk is er nodig om ouderen bij de samenleving te betrekking en sociaal isolement te voorkomen? Hoeveel maatschappelijk werk is nodig om problemen achter de voordeur op te lossen? Daar kunnen we geen antwoord op geven, omdat we als gemeente en het bureau Berenschot heeft dat recent bevestigd- de regie, de aansturing niet op orde hebben.

Rotterdam, 10 januari 2003


---

noot voor de redactie,