Gemeente Deventer

Belastingen

NIEUW: GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO

Door de liberalisering van de energiemarkt heeft Essent besloten zich te beperken tot zijn kerntaken. Dit betekent dat met ingang van 1 januari 2003 energiebedrijf Essent de heffing van het rioolrecht en de afvalstoffenheffing beëindigt. Dit heeft tot gevolg dat de betaling van het rioolrecht en de afvalstoffenheffing niet meer via de energienota verloopt. U hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.

Als gevolg van het bovenstaande worden de verschillende belastingaanslagen samengevoegd. Voor u betekent dit dat u voortaan één gecombineerde aanslag ontvangt. Hierop staan de volgende belastingen (voor zover voor u van toepassing):
* onroerendezaakbelastingen

* belastingen op roerende woon- en bedrijfsruimten
* rioolrechten

* afvalstoffenheffing

* hondenbelasting.

Van de gemeente ontvangt u eind februari de gecombineerde aanslag. Deze aanslag kunt u via de gespreide betaling in maximaal tien termijnen voldoen, mits u de gemeente machtigt voor automatische incasso.

Voordelen

Met het invoeren van de gecombineerde aanslag wordt het betalen van gemeentelijke belastingen een stuk overzichtelijker. Door de gespreide betalingsmogelijkheid hoeft u het totaalbedrag niet binnen twee termijnen na dagtekening te betalen en worden de gemeentelijke belastingen in maximaal tien gelijke maandelijkse termijnen automatisch van uw bank- of girorekening afgeschreven.

Alle belastingplichtigen in Deventer, die voor automatische incasso in aanmerking komen, zijn in de week van 23 december geïnformeerd over de mogelijkheden voor deelname.

Wilt u gebruikmaken van automatische incasso, vul dan de groene machtigingskaart in, die u eind december is toegezonden en stuur 'm op naar de gemeente! De in het verleden afgegeven machtiging voor automatische incasso van onroerendezaakbelastingen en hondenbelasting is met ingang van 1 januari 2003 komen te vervallen.

Informatie

Voor meer informatie over de gecombineerde aanslag, automatische incasso en gemeentelijke belastingen kunt u terecht bij de afdeling Belastingen en Verzekeringen, Burseplein 20/3, telefoon: 0570- 693885. De afdeling is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14 uur.