Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Goedkope leningen voor een beter woonklimaat

Publicatiedatum: 10 januari 2003

Uw woning opknappen? Energiebesparende maatregelen treffen? De gemeente Leiden hecht veel waarde aan een kwalitatief hoog woon- en leefklimaat. Daarom worden er goedkope leningen verstrekt voor initiatieven die hieraan bijdragen. Dit is mogelijk doordat de gemeente deelneemt aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De leningen worden voor zo'n vijf procent onder de marktrente aangeboden.

BOUWEN EN WONEN - Aan zo'n goedkope lening is een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet het initiatief bijdragen aan een beter woon- en leefklimaat. Daarnaast dient de aanvrager particulier eigenaar te zijn van een woning in Leiden. Het minimumbedrag dat kan worden geleend is zevenhonderd euro. De werkzaamheden mogen niet starten voor de gemeente schriftelijk toestemming heeft verleend. Gestart moet worden binnen zes maanden na toestemming, en het initiatief moet binnen een jaar zijn afgerond. Uiteraard dienen vergunningen, indien nodig, voor de start te zijn verleend.

De gemeente behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Dit jaar worden leningen verstrekt voor de volgende gebieden: particuliere woningverbetering; wonen boven winkels; energiebesparende maatregelen; Politie Keurmerk Veilig Wonen; koopwoonwagens; opplussen van woningen; herstellen van kwaaitaal/mantavloeren.

Meer informatie

De exacte regeling, de voorwaarden en de te volgen procedure staan beschreven in de folder `Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten'. Voor elk gebied waarvoor budget beschikbaar is, is een apart inlegvel met informatie beschikbaar. De folder en het aanvraagformulier zijn op te halen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72. Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het telefoonnummer van het servicepunt is: 071-5165502. Meer informatie kunt u vinden op www.bowo.nl.

Stimuleringsfonds zorgt voor beter woonklimaat

Particuliere woningen kunnen worden opgeknapt met een goedkope lening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Foto: dienst Bouwen en Wonen, gemeente Leiden.

Deze pagina is gewijzigd op 10-01-2003