Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda

Vrijdag 10 januari 2003

Schietpartij Haagweg in opsporingsprogramma

BREDA: In het nieuwe opsporingsprogramma `Bureau Brabant` van Omroep Brabant wordt dinsdagavond 14 januari aanstaande, uitgebreid aandacht besteed aan de schietpartij die op 5 december jl. op de Haagweg in Breda plaats vond. Hierbij kwam een 32-jarige Bredanaar om het leven.

De eerste uitzending zal zijn omstreeks 18.45 uur. Het programma wordt elk uur herhaald. Ook woensdag 15 januari is de uitzending overdag in de herhaling te zien. In het programma zal een reconstructie van het misdrijf en een compositiefoto van de dader worden getoond. De politie hoopt dat het onderzoek, waar een recherchebijstandsteam nog steeds druk mee bezig is, door de uitzending een nieuwe impuls zal krijgen en dat zich getuigen melden waarmee de politie nog niet in contact is geweest.

Horecatoezicht:Vrouw mishandelt twee mannen

BREDA: De kou heeft vannacht gezorgd voor een rustige nacht in het uitgaanscentrum van Breda. Volgens de dienstdoende agenten was het zelfs voor de bezoekers te koud, want er bleef niemand op straat rondhangen. Toch verrichte de politie één aanhouding. Een 19-jarige vrouw mishandelde na een woordenwisseling twee mannen. De politie heeft haar aangehouden.

Een 19-jarige Bredase kreeg het vannacht omstreeks 02.00 uur in een café aan de Schoolstraat aan de stok met een 19-jarige man uit Breda. De man liep naar eigen zeggen per ongeluk tegen de vrouw aan, waarna die hem begon uit te schelden. Een 19-jarige vriend van de man eveneens woonachtig in Breda kwam tussen beiden en dirigeerde haar buiten. Voor het café kwam het tweetal door ijsvorming ten val. Toen de man haar wilde helpen overeind te komen, werd ze agressief en drukte een brandende peuk in zijn gezicht en gaf hem enkele klappen in zijn gezicht. Hierna liep ze op de andere man af waarmee ze in het café een woordenwisseling had gehad. Ze zette haar nagels in zijn nek wat veel pijn deed. Het slachtoffer heeft enkele krassen opgelopen.. De politie heeft de agressieve vrouw, die onder invloed was aangehouden. Ze krijgt een proces-verbaal. Vanmorgen vroeg is ze vrijgelaten.

Politie houdt hennepkweker aan

ETTEN-LEUR: Een 41-jarige man uit Etten-Leur heeft zich gisteren bij de plaatselijke politie gemeld. De man wordt verdacht van het exploiteren van een hennepkwekerij met 300 planten die op 5 januari jl. werd ontdekt in een appartement aan de Cellostraat. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt eiergooier aan

BREDA: Agenten van het team Vlaanderenstraat hebben gisterenmiddag een 15- jarige Bredase jongen aangehouden die in een BBA-bus een rauw ei kapot gegooid had. Hierdoor kwamen diverse passagiers onder de eierstruif te zitten. Bij zijn fouillering vond de politie ook nog vier strikers. De jongen is na verhoor met een verwijzing naar bureau HALT heengezonden

Hennepkweker meldt zich vrijwillig bij de politie

BREDA: Vanmorgen heeft zich bij bureau Tuinzigtlaan de 20-jarige bewoner van een pand aan de Wijnkoperstraat gemeld. De politie trof gisteren in zijn woning op zolder en in twee slaapkamers een hennepkwekerij met 531 planten aan. De stroom werd bovendien buiten de meter om afgetapt. De man werd aangehouden en na verhoor met een AU-dagvaarding in vrijheid gesteld.

`De week van Willibrord in Breda`

BREDA: Vanmiddag rond 12.00 uur kreeg de politie een melding in de wijk Haagpoort in Breda dat een cameraploeg met Willibrord Frequin aan de deur stond bij een bewoner. Er werd politie ter plaatse verzocht. Het bleek te gaan om het adres van een 23-jarige man waar tegen politie en hondenwachters deze week proces-verbaal hebben opgemaakt in verband met dierenmishandeling. De man wordt er van verdacht zijn hond dood geschopt te hebben. Volgens de bewoner was aan zijn woning aangebeld door iemand die zich bekend maakte als zijnde van de Dierenbescherming. Nadat hij deze man had binnen gelaten, kwam de bekende presentator met een cameraman even later door de nog geopende voordeur de woning binnen. Hierop heeft de bewoner Frequin aangezegd de woning te verlaten en heeft zijn woorden kracht bij gezet kennelijk door hen hardhandig naar buiten te duwen. De politie heeft ter plaatse de gemoederen gesust en beide partijen geadviseerd van eventueel gepleegde strafbare feiten aangifte te doen.

Brandstichtingen

BREDA: Vannacht hebben onbekenden omstreeks 03.30 uur brand gesticht in de hal en lift van een appartementencomplex aan de Argusvlinder. Met een vloeibare substantie was brand gesticht bij de brievenbussen in de hal en in de lift. De brandweer heeft de zaak geblust. Medewerkers van Salvage en de woningbouwvereniging kwamen ter plaatse voor het in ogenschouw nemen van de schade.

BREDA: De brandweer moest vannacht omstreeks 04.30 uur ook uitrukken voor enkele containers die op de Paul Windhausenweg door vandalen in brand waren gestoken. Ook waren in deze straat enkele kliko`s omgegooid of op straat gezet. De politie heeft vannacht al één aangifte van een gedupeerde opgenomen.

Jongelui stelen handtas bejaarde vrouw

ETTEN-LEUR: De politie heeft gisteren een aangifte opgenomen van een 75-jarige vrouw uit Etten-Leur. De vrouw liep door de Waldhoornlaan waarbij zij werd gevolgd door drie jongens Een van de jongens rukte haar handtas met daarin een mobiele telefoon uit haar handen waarza ze wegrenden. De vrouw die al onraad vermoedde toen het drietal haar begon te volgen, had uit voorzorg haar portemonnee al uit haar tas genomen en in haar jaszak gedaan. Het incident gebeurde dinsdag rond 17.30 uur.

Bron: Willem van Hooijdonk