Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: vrijdag 10 januari 2003

Verkeerscontrole

Bergen op Zoom: In verband met klachten die waren binnen gekomen bij een tweetal wijkagenten, werden donderdagmiddag door de politie snelheidscontroles gehouden. Aan de Smitsstraat werd gecontroleerd tussen 11.00 en 12.00 uur. Het aantal passanten bedroeg 31 en de gemiddelde snelheid lag op 29 km per uur. Op de Borgvlietsedreef passeerden tussen 14.00 en 15.00 uur 149 weggebruikers. De gemiddelde snelheid bedroeg daar 41 km/u.

Bij beide controles werden geen overtredingen geconstateerd.

Poging inbraak in auto

Bergen op Zoom: In de nacht van woensdag op donderdag heeft men gepoogd in te breken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Dubbelstraat in Bergen op Zoom. Vermoedelijk heeft de dader, omdat hij niet slaagde in zijn inbraakpoging, vervolgens uit frustratie de antenne van de auto afgebroken.

Diefstal auto

Bergen op Zoom: Gisteren bleek vanaf de Groeshof een grijze Opel Kadett, kenteken TG-90-XD, gestolen te zijn. De eigenaar komt nog aangifte doen.

Diefstal bouwmateriaal

Bergen op Zoom: Donderdag kwam een medewerker van een bouwbedrijf aangifte doen van de diefstal die afgelopen weekeinde heeft plaatsgevonden bij een gebouw dat in aanbouw is aan de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. In de loop van het weekend blijkt door onbekenden een behoorlijke hoeveelheid aluminium profielen gestolen te zijn, voor een totale waarde van ca. 2500 euro.

Inbraak in auto

Putte: Een 48-jarige man uit Halsteren heeft vrijdag aangifte gedaan van inbraak in zijn personenauto, toen deze donderdagmiddag geparkeerd stond aan de Noordweg in Putte.

De dieven hebben, nadat ze een van de portieren hadden geforceerd, een autoradio/CD-speler met navigatiesysteem ontvreemd. Het systeem heeft een waarde van ruim 1500 euro.

Inbraak kantoorgedeelte camping

Hoogerheide: In de nacht van donderdag op vrijdag is door onbekenden ingebroken in het kantoor van een camping in Hoogerheide. De dieven kwamen het kantoor binnen door het forceren van een rolluik. Uit het kantoor werd, naast een gering geldbedrag, een computer met printer gestolen.

Inbraak auto

Hoeven: Donderdagavond ontdekte een politiesurveillance dat er was ingebroken in een personenauto, die stond geparkeerd aan de Bovenstraat in Hoeven. Omdat zij de eigenaar hierover wilden informeren, hebben de politiemensen hem in de omgeving weten op te sporen. In eerste instantie lijkt het slachtoffer een lap-topcomputer en een zonnebril te missen. De man heeft een afspraak gemaakt bij de politie om komend weekeinde aangifte te doen.

Inbraak in schuur

Hoeven: Aan de Palingstraat in Hoeven werd door onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een landbouwschuur. Uit een daarin geparkeerde personenauto werd een autoradio/cassetterecorder gestolen. Verder werden uit de schuur nog diverse electrische gereedschappen meegenomen.

Diefstal mobiele telefoon

Oud Gastel: Donderdag werd, tijdens een bezoek aan een fysiotherapeut, uit de jaszak van een 47-jarige man uit Stampersgat een mobiele telefoon ontvreemd.

Politie verricht nog twee aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Rucphen: De politie heeft wederom twee aanhoudingen verricht in de zaak rond de openlijke geweldpleging, die plaatsvond op 29 december 2002 op de Kozijnenhoek in Rucphen en waarbij een echtpaar werd mishandeld door de inzittenden van een bus. In navolging op deze aanhoudingen van een 29-jarige en een 33-jarige man, beide afkomstig uit Etten-Leur, besloten de overige inzittenden van de autobus eieren voor hun geld te kiezen en zich vrijwillig bij de politie te melden. Dit betreft twee 28-jarige mannen en een 32-jarige man, ook allen uit Etten-Leur. Met de aanhoudingen die dinsdag en woensdag reeds door de politie van team Rucphen werden verricht, komt het totaal aantal verdachten daarmee op zeven. De komende dagen zal moeten blijken wat de exacte toedracht rond de aanrijding en de mishandeling die aansluitend plaatsvond is geweest. Alle verdachten zijn inmiddels op vrije voeten gesteld, maar zullen zich voor hun daden moeten verantwoorden.

Bedreiging en vernieling

Roosendaal: Op donderdag 9 januari kwam omstreeks 12.15 uur de melding binnen bij de politie dat op de Huybergseweg een man met een vleesmes in de hand tegen voorbijkomende automobilisten zou schelden en tegen auto`s zou schoppen. Omdat de politie reeds twee minuten later ter plaatse was, trof zij ter plaatse een 23-jarige inwoner van de gemeente Roosendaal in enigszins overspannen toestand aan. De verdachte werd aangehouden en verhoord en heeft aansluitend een gesprek gehad met een psychiater. Daarna werd hij heengezonden met een dagvaarding op zak.

Diefstal kentekenplaat

Roosendaal: Op woensdag tussen 17.00 en 18.00 uur werden door onbekenden twee kentekenplaten wegenomen vanaf een BMW personenauto, die stond geparkeerd aan de Wijnkorenstraat te Roosendaal.

Diefstal uit kleedkamer
Roosendaal: Op donderdagavond 9 januari werd er vanuit een sporttas van een 30-jarige man uit Oud Gastel, die onbeheerd in de kleedkamer van een sport- & fitness-centrum aan de Vijfhuizenberg in Roosendaal stond een mobiele telefoon en een paar sportschoenen weggenomen. De schade voor de gedupeerde bedraagt ca. 400 euro.

Bron: Manon Ostendorf