Gemeente Alkmemade


Nieuwsbericht

10-01-2003
Expositie ArtKids in het gemeentehuis

In het gemeentehuis te Roelofarendsveen kunt u een nieuwe expositie bezichtigen. De expositie is georganiseerd door het Centrum voor Pleegzorg en ArtKids in samenwerking met de gemeente. Aanleiding hiervoor waren de tekeningen van de 6-jarige Mario uit Oude Wetering.

Tekeningen die Mario heeft gemaakt zijn door zijn pleegmoeder en pleegzorgwerker van het Centrum voor Pleegzorg naar de kunstorganisatie ArtKids in Amsterdam gestuurd. ArtKids maakt olieverfschilderijen, geïnspireerd door kindertekeningen. De kunstenares van ArtKids maakte drie olieverfschilderijen van Mario´s tekeningen. De schilderijen worden samen met de tekeningen van Mario en andere schilderijen van ArtKids geëxposeerd in het gemeentehuis.

De gemeente is verheugd over haar kunstzinnige inwoner en wil tevens de campagne "OUDERS VOOR EVEN" van het Centrum voor Pleegzorg Zuid Holland-Noord steunen. Het Centrum voor Pleegzorg wil met deze campagne meer mensen in de regio laten weten dat pleegouders hard nodig zijn. Voor informatie over pleegouderschap kunt u contact opnemen met het Centrum voor Pleegzorg, telefoonnummer (0800) 22 34 32 (gratis), of u kunt kijken op www.pleegzorg.nl.

De schilderijen en tekeningen zijn te zien 15 april 2003 in het gemeentehuis. Bij verkoop van de schilderijen zal ArtKids 30% van de opbrengst schenken aan het Centrum voor Pleegzorg. Dit geld wordt gebruikt om pleegouders te werven met de campagne "OUDERS VOOR EVEN".

Voor meer informatie over exposities in het gemeentehuis kunt u contact opnemen met mevrouw Hoogenboom van de sectie Welzijn, telefoonnummer (071) 332 72 43 of via het algemene e-mailadres van de gemeente. Ook als u ideeën heeft voor een expositie kunt u contact met haar opnemen.