Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-01-2003 2e persbericht van vrijdag 10 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole
Vrijdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur is op de Hurksestraat ter hoogte van de kruising met de Noord Brabantlaan een verkeerscontrole gehouden. De politie lette speciaal op het rijden door rood. Er zijn vijf automobilisten op de bon gezet die daar door rood reden.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf het Vredeoord is vrijdag tussen 7.45 en 14.30 uur een grijze Audi A6 met het kenteken 30-DV-PP gestolen.

Helmond: Kluis gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Noorddijk in Helmond. De daders braken een deur open om het bedrijf binnen te komen. Er is een grote kluis gestolen waarin onder meer software lag opgeslagen. Er zijn bovendien twee computers met bijbehorende beeldschermen gestolen.

Maarheeze:Tractormaaier gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Philipsweg in Maarheeze. De deur van het materialenhok was opengebroken en de dieven namen een tractormaaier en een elektrische heggenschaar mee.

Geldrop: Snelheidsduivels leveren rijbewijs in
Twee automobilisten die over de A67 reden moesten vrijdagmiddag hun rijbewijs inleveren omdat zij met zeer hoge snelheid reden. De bestuurders, een 41-jarige man uit Son en een 49-jarige man uit Schijndel, reden 180 km/u. Ter plaatse mag 120 km/u. gereden worden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerwen: Bouwkeet in brand
Vrijdagmorgen rond 6.30 uur brak brand uit in een schaftkeet die op de Alvershool in Gerwen stond. De brandweer kon niet meer voorkomen dat de schaftkeet volledig afbrandde. De oorzaak van de brand is naar alle waarschijnlijkheid een kachel die in de keet stond.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 9.40 en 12.00 uur heeft de politie op de Eindhovenseweg in Valkenswaard een snelheidscontrole uitgevoerd. Er zijn ruim 1400 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 71 te snel. De snelste reed 75 km/u., ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Veldhoven: Plasmaschermen gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een sportcentrum aan de Peter Zuidlaan in Veldhoven. De daders vernielden een ruit om binnen te komen. Er zijn vier grote plasmaschermen met een waarde van ongeveer 7000 euro per stuk gestolen.

Veldhoven: Portemonnee gestolen
Vrijdag tussen 13.30 en 13.55 uur is de portemonnee van een 63-jarige vrouw uit Vessem gestolen. De vrouw winkelde op het Meiveld en ze had de portemonnee in haar schoudertas gedaan. Toen ze iets wilde afrekenen bleek de beurs uit de tas gestolen te zijn. Ze mist enkele pasjes en 45,=.