Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 januari 2003
·

Verkeersongeval Noordwijk
Een 72-jarige fietser uit Noordwijk is op vrijdag 10 januari omstreeks 13.45 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 21-jarige automobilist uit Amsterdam. De fietser reed voor de auto over de Keyserswey in de richting van Rijnsburg. De fietser stak zijn hand uit om naar links af te slaan maar keek daarbij niet achterom waardoor hij de auto over het hoofd zag. De automobilist remde af maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser liep verwondingen op in het gezicht en is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Beroofd van mobiele telefoon Leiden
Een 17-jarige Leidenaar is op vrijdag 10 januari omstreeks 11.45 uur van zijn mobiele telefoon beroofd. De Leidenaar liep over de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de Groenoord Hallen toen zijn telefoon uit een hand werd gegrist. De Leidenaar zag hierna een jongen op een gele scooter wegrijden in de richting van de Merenwijk.

Geen brandstichting Voorschoten
Donderdag 9 januari hebben twee jongens zich vrijwillig bij de politie gemeld. Zij zijn verantwoordelijk voor het brandje tegen de muur van 't Hofflants Huijs in de vroege ochtend van zaterdag 4 januari. De twee jongens van 13 en 14-jaar meldden zich met hun ouders naar aanleiding van een bericht in de krant. Nadat een omgevallen Romeinse kaars vuurballen in een berg afval schoot waren de jongens vrijdagavond 3 januari in de veronderstelling dat ze het al wat gloeiende afval voldoende hadden uitgemaakt. Toen later in de krant stond te lezen dat de brandweer omstreeks 04:00 uur de volgende zaterdag op die plek een vuurtje had moeten blussen, beseften ze al wel dat ze niet voorzichtig genoeg geweest waren. Doordat één van de vaders op het mobieltje van zijn zoon een ingesproken telefoonbericht uitluisterde, vernam hij van het omgevallen stuk vuurwerk en de gevolgen daarvan. Aanleiding om na te vragen wat er gebeurd was en vervolgens naar de politie te gaan.

Man valt van dak Leiderdorp
Een 26-jarige Leidenaar is op vrijdag 10 januari omsteeks 13.00 uur van ongever vijf meter hoogte van een dak gevallen. De Leidenaar was met werkzaamheden bezig op het dak vanj een woning aan de Nijenrode toen hij vermoedelijk door ijsvorming naar beneden is gevallen. Zijn val werd gebroken door een openstaande deur. De Leidenaar werd met onder andere en gebroken pols en kaak overgebracht naar het LUMC. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennisgesteld.

Politie waarschuwt voor verkoop buitenlandse loten Rijn- en Veenstreek/Regio
De politie Rijn- en Veenstreek waarschuwt inwoners opnieuw voor personen die huis-aan-huis proberen mensen te bewegen mee te spelen in zowel de Duitse Staatsloterij als de Nederlandse Staatsloterij. In oktober vorig jaar waarschuwde de politie al voor dergelijke praktijken. Volgens een meldster zou een formulier moeten worden getekend waarbij ook wordt gevraagd naar een bankrekeningnummer voor een automatische incasso. De afgelopen periode is een aantal bewoners ook op een dergelijke manier benaderd, maar ook via de post. De politie adviseert om niet in te gaan op deze vorm van verkopen. Zij wijst er ook op dat deze vorm van aanprijzen van een buitenlandse loterij verboden is volgens de Wet op de Kansspelen.


Aanhoudingen Boskoop
De politie heeft op dinsdag 9 januari twee 15-jarige Boskopers aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De bromfiets werd tussen 20 december en 7 januari jl. weggenomen uit een kelderbox aan de Lage Weide. Vermoedelijk waren de verdachten de kelderbox binnenkomen met een valse sleutel. Een van de verdachten werd op donderdag 9 januari op het politiebureau verhoord over een insluiping in een school op donderdagavond 5 december waarbij een laptop werd weggenomen. Een politiefunctionaris die de jongens op dinsdag 7 januari op een bromfiets al had gesignaleerd confronteerde de jongen met de inbraak in de kelderbox. Hierop bekende de jongen de diefstal. Vervolgens kon een tweede verdachte worden aangehouden.

Aanhouding na woninginbraak Boskoop
De politie heeft op vrijdagnacht 10 januari twee mannen van 23 en 31 jaar en een 31-jarige vrouw, allen afkomstig uit Oudewater, aangehouden op verdenking van insluiping in een woning en insluiping in een naastgelegen loods. De politie kreeg even na 03.00 uur een melding binnen van een insluiping aan de Insteek. Daarbij zou een voertuig zijn weggereden. De politie heeft direct in de omgeving gezocht. Op de Goudse Rijweg werd een auto met drie personen staande gehouden voor een controle. In de achterbak trof de politie diverse goederen aan zoals een bouwradio, lampen en een nietpistool. De goederen zijn vermoedelijk van de diefstal afkomstig. De verdachten werden later buiten heterdaad aangehouden. De goederen en de auto werden in beslaggenomen.

Vuurwapens en munitie aangetroffen in woning Gouda
Naar aanleiding van informatie heeft de politie op vrijdag 10 januari een inval in een woning aan de Walraven van Halllstraat gedaan. In de woning werden twee vuurwapens en munitie aangetroffen. In een voertuig werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De goederen zijn in beslaggenomen. De politie heeft een 32-jarige Gouwenaar in de woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Gouwenaar werd in verzekeringgesteld.