Ingezonden persbericht

Fortis
Koningsstraat 20
1000 Brussel
België
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
Nederland
www.fortis.com

Persbericht

Brussel, 10 januari 2003

Wijzigingen Directiecomité

FB Verzekeringen

Claire Pletinckx zal worden voorgedragen als voorzitter vanaf 1 juli 2003 Aan de Algemene Vergadering van FB Verzekeringen zal op 24 april 2003 worden voorgesteld om Claire Pletinckx als voorzitter van het Directiecomité van FB Verzekeringen te benoemen vanaf 1 juli. Zij volgt daarmee Christian Basecq op, die te kennen gaf op dat ogenblik zijn mandaat als voorzitter te zullen neerleggen. Claire Pletinckx zal daarmee de eerste vrouw aan het hoofd van FB Verzekeringen worden, één van de belangrijkste bankverzekeraars van het land en marktleider op het vlak van de individuele levensverzekeringen.

Tevens werd door de Raad van Bestuur beslist om met ingang van 1 maart a.s. Philippe Latour te benoemen als nieuw lid van het Directiecomité als Chief Financial Officer. Tegen eind juni zal het Directiecomité met een derde directielid worden vervolledigd. Deze benoemingen worden aangekondigd onder voorbehoud van hun goedkeuring door de toezichthouders.
Claire Pletinckx (51), van opleiding handelsingenieur en actuaris, genoot van een ruime industriële ervaring, zowel in België als in het buitenland. Sinds 1980 is zij actief bij Fortis AG, eerst in het departement Organisatie, daarna als Directeur Leven Zetel Brussel en als Directeur Nationale Marketing. In 1995 maakte Claire Pletinckx de overstap naar FB Verzekeringen, waar zij als Bestuurder-Directeur Leven en lid van het Directiecomité, de levensverzekeringsactiviteit wist uit te bouwen. Philippe Latour (43), van opleiding handelsingenieur (Solvay), is sinds 1997, na verantwoordelijkheden bij Chase Manhattan Bank en Cobepa (BNP Paribas), actief binnen het departement Finance van Fortis. Hier bouwde hij, eerst als Financial Officer en sinds 1999 als Director Equity and Mergers & Acquisitions, een ruime financiële ervaring op bij de groei en eenmaking van Fortis.
Christian Basecq (56), werd in 1991, na een loopbaan als Inspecteur Financiën en kabinetschef op verschillende kabinetten, voorzitter van het Directiecomité van FB Verzekeringen (het toenmalige ASLK-Verzekeringen). 'Dankzij de toewijding van onze medewerkers, laat ik FB Verzekeringen, als één van de sterkste maatschappijen van de markt, in zeer goede handen', aldus Christian Basecq. 'FB Verzekeringen heeft het bankverzekeren groot gemaakt, en daar zal de vernieuwde directieploeg in een geest van continuïteit verder toe bijdragen.'
FB Verzekeringen maakt deel uit van Fortis, een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van EUR 18 miljard en circa 69.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten.

Perscontacten:

Brussel: 32 (0) 2 565 35 84 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 49

Hilde Junius
Press Manager Businesses Belgium
Fortis
Communications & IR
Tel + 32 (0)2 565 47 37
Mobile + 32 (0)478 88 29 60