------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten van 10 januari 2003

Ulft - Vrouw vermist (WIJZIGING IN SIGNALEMENT)

De politie en brandweer hebben vandaag tevergeefs gezocht naar de 57-jarige Rens Schut uit Ulft. Zij wordt sinds woensdagochtend 8 januari vermist. De brandweer heeft ook vandaag met drie speurhonden op het riviertje de A-strang gezocht. Inmiddels is gebleken dat de vrouw GEEN grijze jas over haar pyama draagt, maar een auberginekleurig fleecevest. De vrouw heeft op 8 januari tussen 1.30 uur en 7.30 uur haar woning in overspannen toestand verlaten en sindsdien is niet meer van haar vernomen.

Hier volgt nogmaals haar signalement: slank postuur, kort zilvergrijs/blond haar, 1.68 meter lang, gekleed in vermoedelijk een pyama met daarover een auberginekleurig fleecevest en bruine, hoge schoenen. Zij heeft een verband om haar rechteronderarm. De politie in Ulft komt graag in contact met mensen die haar op of na 8 januari hebben gezien. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Groenlo - Vrachtauto gestolen

In de nacht van 9 op 10 januari tussen 21.45 en 5.40 uur is vanaf een bedrijfsterrein aan Den Sliem een vrachtauto gestolen. De oplegger werd door de dader(s) afgekoppeld en achtergelaten. Het slot van het hek rond het terrein werd vernield. Het gaat om een wit/blauwe trekker van een vrachtauto met kenteken BB-NX-75.

Silvolde Serie inbraken in auto's

In de nacht van 9 op 10 januari werd in tien auto's ingebroken. Vijf van deze auto's stonden geparkeerd aan de Melkweg, vier aan de Vossenstraat en een aan de Prinses Margrietstraat. Op een adres aan de Vossenstraat werd zelfs in twee auto's ingebroken. In alle gevallen werden autoradio/cd-spelers ontvreemd.

Aalten - Doorrijden na aanrijding

De bestuurder van de auto die op 9 januari een 17-jarige fietser heeft aangereden op de Buninkdijk, heeft zichzelf na berichten in de pers gemeld bij de politie. De 23-jarige Winterswijker had niets gemerkt van het ongeval. Hij reed met een aanhanger met daarop een crossauto, waarvan een portier open was gegaan.

Zeddam - Autodiefstal

Op de 's Heerenbergseweg is op 9 januari rond 18.05 uur een auto gestolen. Het gaat om een zwarte bestelauto (Saab) met kenteken XX-DX-80. De bestuurder was even de auto uitgestapt om een brief in een (particuliere) brievenbus te doen. Hij liet de auto achter met de sleutel in het contact. De dader veroorzaakte bij het wegrijden bijna een aanrijding met een witte Suzuki Alto. De politie verzoekt de bestuurder van deze auto contact op te nemen met de politie in 's Heerenberg. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Wehl - Hennepkwekerij

De politie heeft op 9 januari een hennepkwekerij ontmanteld aan de Kempsestraat in Wehl. De kwekerij bevond zich in drie schuren, die door de eigenaar waren verhuurd. In de schuren bevonden zich 3400 grote planten en 3500 stekjes. Deze planten zijn allemaal in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook werden enkele koolstoffilters, afzuigers, assimilatielampen, een diesltank, een aggregaat en twee aanhangers in beslag genomen. De kwekerij werd ontdekt toen de milieu-afdeling van de politie een onderzoek instelde in de schuren, naar aanleiding van het loeiende aggregaat.

Snelheidscontrole:

* Ruurlo, Tolhutterweg, 9 januari van 17.00-18.30 uur, 181 gecontroleerde voertuigen, 46 overtredingen, hoogste snelheid 120 km/u, toegestane snelheid is 80 km/u. Verkeerscontroles:

* Lichtenvoorde, Varsseveldseweg, 10 januari 's ochtends, 4 bekeuringen uitgedeeld wegens het niet dragen van de autogordel.
* Harreveld, Kerkstraat, 10 januari 's ochtends, 5 bekeuringen wegens niet dragen autogordel.
Einde berichten

Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50