Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

10 januari 2003

Team Altena
Rijden met ontzegging
HANK: Op donderdag 9 januari werd op de Buitenkade te Hank een 55 jarige automobilist bekeurd omdat hij in zijn auto reed terwijl hij een rijontzegging had.

Man kreeg hartaanval
WERKENDAM: Op donderdag 9 januari omstreeks 11.45 uur werd een 44 jarige man uit Werkendam onwel op een scheepswerf gelegen aan de Sleeuwijksedijk te Werkendam. Na gereanimeerd te zijn is hij per ambulance overgebracht naar het Beatrix-ziekenhuis te Gorinchem.

Diefstal personenauto
NIEUWENDIJK: Op donderdag 9 januari werd tussen 06.15 en 17.15 uur, vanaf de carpoolplaats aan het Dijkje te Nieuwendijk een zwarte VW Golf, voorzien van het kenteken PB-RF-80 ontvreemd. Het voertuig staat inmiddels landelijk als gestolen gesignaleerd.

Team Geertruidenberg - Drimmelen Autogordelcontrole
Geertruidenberg: In de gemeente werd op 9 januari 2003, een autogordelcontrole gehouden. Zes automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Rijden onder invloed
GEERTRUIDENBERG: Werd op 10 januari omstreeks 01.35 uur, op de Plantsoen een 34 jarige inwoner uit Geertruidenberg bekeurd ter zake het rijden met een personenauto terwijl hij alcoholhoudende drank op had. De man blies op het bureau 315ug/l en kreeg een rijverbod opgelegd van twee uur.

Onder invloed en roekeloos rijden RAAMSDONKSVEER: Op 10 januari omstreeks 02.50 uur werd een 43 jarige inwoner uit Raamsdonksveer bekeurd voor het rijden onder invloed. De bestuurder vestigde de aandacht op zich, omdat hij in de nachtelijke uren roekeloos met grote snelheid over de Julianalaan reed. Gezien zijn rijgedrag alsmede het het feit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde is zijn rijbewijs ingenomen. Hij blies 245 uh/l en kreeg derhalve een rijverbod van één uur opgelegd.

Controle verkeershandhavingsteam MADE: Op 9 januari 2003 werd tussen 14.45 uur en 15.45 uur, een controle gehouden aan de Crullaan te Made. Zes bromfietsbestuurders kregen een bekeuring voor het rijden op een opgevoerde bromfiets.

Aantreffen vaten met afvalstoffen TERHEIJDEN: Op 9 januari omstreeks 09.30 uur werden een 32 tal blauwe vaten aangetroffen aan de Witteweg te Terheijden. Dit in de berm en sloot. Vermoedelijk bevatten de vaten afval-vloeistoffen van een XTC laboratorium. Naar de herkomst wordt een onderzoek ingesteld

Team Oosterhout
Woninginbraak
OOSTERHOUT: Op 10 januari werd een aangifte opgenomen van inbraak in een woning aan de Burgemeester van Oerslaan. Deze inbraak moet gebeurd zijn tussen 9 en 10 januari. Middels verbreking van een raam kon de toegang tot de woning verkregen worden. Beeldapparatuur werd weggenomen.

Woninginbraak
OOSTERHOUT: Op 10 januari werd aangifte opgenomen van een inbraak in een woning aan het Groenewegplantsoen. De inbraak moet gebeurd zijn tussen 8 en 10 januari. Een raam werd verbroken. Niet bekend is wat er weggenomen werd.

Verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole aan de Bredaseweg te Oosterhout, werden 21 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel. Verder eenmaal een bekeuring voor het telefoneren tijdens het rijden en eenmaal voor het onterecht voeren mistverlichting.

Controle vreemdelingen
OOSTEIND: Tijdens een controle op 9 januari 2003, troffen medewerkers van de vreemdelingendienst bij een bedrijf twee illegale vreemdelingen aan, respectievelijk van Bulgaarse en Turkse nationaliteit. Zij zijn voor verder onderzoek in bewaring gesteld.

Inbraak in woningen
OOSTERHOUT: Aan het Slijperijhof werd ingebroken in een woning. De gehele woning werd doorzocht. Er is nog niet bekend wat weggenomen is. Ook is er ingebroken in een woning aan de Tilanushof. Hier werd o.a. een videorecorder weggenomen. De inbraken zijn gepleegd tussen 9 en 10 januari 2003.

Team Gilze en Rijen
Hennepkwekerij opgerold
RIJEN: Vanmiddag omstreeks 14.00 uur trof de politie in een loods een hennepkwekerij aan waarvan de planten reeds waren geoogst. Tijdens het onderzoek kwamen twee mannen wat al te verdacht een kijkje nemen. Beide mannen, een 30 jarige Tilburger en een 20 jarige Waalwijker, zijn direct aangehouden en hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het betrof een goed opgezette hennepkwekerij die door de politie geheel is ontmanteld.

Bron: Henk Ketelaar