Gemeente Amersfoort

Gezamenlijke verklaring: Wijziging in bestuur en management van Stichting Welzijn Amersfoort

datum: 10 januari 2003

Gemeentebestuur, ondernemingsraad en bestuur van de SWA maken het volgende bekend.

De in 1999 opgerichte stichting voor wijkwelzijnswerk in Amersfoort gaat een belangrijk jaar tegemoet. Vorig jaar ontstond voor de SWA een moeilijk beheersbare situatie door vacatures in alle managementfuncties, waaronder het gedwongen vertrek van de directeur. Het bestuur van de SWA zag zich - in overleg met de ondernemingsraad - genoodzaakt een aantal interimoplossingen te vinden. In vervolg daarop heeft het bestuur met de gemeente overlegd over de verdere stappen. Gemeentebestuur en SWA-bestuur hebben hierover geen overeenstemming bereikt. Gemeente, bestuur en ondernemingsraad van de SWA betreuren de ontstane situatie.

Om werkbare verhoudingen te scheppen hebben de huidige bestuursleden gesteld terug te willen treden. Zij hebben vervolgens de gemeente verzocht nieuwe kandidaat-bestuursleden aan te dragen. De gemeente heeft de heren J.C. Uittenbogaard (voorzitter) en C.J.M. de Wit en mevrouw M.E.T. Schellekens bereid gevonden gedurende korte tijd als interim-bestuursleden op te treden. Als eerste besluit zal dit interim-bestuur Ch. Wallert - o.a. voormalig directeur Sociale Dienst Amersfoort - benoemen als interim-directeur. Interimbestuur en interimdirecteur spannen zich in om op korte termijn een volwaardig nieuw bestuur te vormen.

Tot slot verklaren de betrokkenen dat zij gedurende de periode van nieuwe bestuursvorming geen mededelingen aan derden doen.