Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.05 uur

Bestuurder onder invloed

ELST De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde.

Omstreeks 23.30 uur zagen agenten een 38-jarige bestuurder uit Elst slingerend over de Rijksstraatweg rijden. De man kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Uit de test bleek dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij 615 ugl (1,55 promille) alcohol in zijn lichaam had.
De agenten wilden zijn rijbewijs invorderen maar dat was hij reeds kwijt vanwege het eerder rijden onder invloed. Met een rijverbod van 7 uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Verkeerscontrole gemeente Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie van het district Heuvelrug heeft donderdagmiddag en avond een grote verkeerscontrole uitgevoerd in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Tussen 14.30 en 21.00 uur werden een groot aantal bekeuringen uitgeschreven. In totaal kregen 26 fietsers een bekeuring voor het niet in orde hebben van de verlichting. 11 Bromfietsbestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de helm, een te hoge constructie snelheid en geen geldig bromfietscertificaat. Drie bromfietsen werden in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Voor 25 automobilisten werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het onterecht voeren van de mistlampen en het niet dragen van de autogordel.

Snelheidscontroles

VEENENDAAL Donderdagmiddag heeft de politie op de Nieuweweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 15.45 en 17.00 uur werden 518 voertuigen gecontroleerd. Op de Nieuweweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Voor 33 bestuurder schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. RENSWOUDE Op de Dorpsstraat heeft de politie donderdagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 09.30 en 12.00 uur werden 747 voertuigen gecontroleerd. Voor 42 bestuurder werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u. LEERSUM De politie controleerde donderdagmorgen op de Maarsbergseweg 1504 voertuigen op snelheid. Tussen 07.30 en 09.20 kregen 50 bestuurder een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

Man overleden bij bedrijfsongeval

VEENENDAAL Donderdagmiddag vond bij een bedrijf aan de Schietboom een bedrijfsongeluk waarbij het slachtoffer later overleed.

Omstreeks 13.05 kreeg de politie een melding dat een man onwel geworden was bij een bedrijf aan de Schietboom. Ter plaatse troffen de agenten een 55-jarige man uit Opheusden aan. De man was buiten kennis. Het slachtoffer was bezig geweest met het schoonmaken van een tank met reststoffen en was door onbekende oorzaak in de tank gevallen en onwel geworden.

Ambulancepersoneel heeft in samenwerking met specialisten van de traumaheli en de brandweer de man vervoerd naar het UMC in Utrecht. Later op de avond overleed de man aan de gevolgen van het ongeval. De technische recherche en de arbeidsinspectie zullen een onderzoek instellen.