Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.20 uur

Mogelijke inbreker aangehouden

SOEST- Op donderdagmiddag werd een man aangehouden welke vermoedelijk wilden gaan inbreken in woningen.

Omstreeks 12.15 uur kreeg de politie de melding binnen dat een man zich verdacht ophield nabij woning gelegen aan de Dokter Schoonenbeeklaan. De politie ging poolshoogte nemen en trof in de omgeving een man aan welke voldeed aan het signalement. Deze man, 30-jaar afkomstig uit Polen, had geen goede verklaring waarom hij hier liep en had inbrekerswerktuigen bij zich.

Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. Het is voor zover nog niet bekend of hij ergens heeft ingebroken.

Verkeerscontrole

SOESTERBERG- Op de Kampweg werd werd van 08.00 tot 08.45 uur een snelheidscontrole gehouden nabij de aldaar gelegen scholen. Geen van de passeerde automobilist reed te hard of maakte andere verkeersovertredingen. De gemeten snelheid kwam niet boven de 50 kilometer per uur. Van 08.45 uur werd een gordelcontrole gehouden. In totaal kregen 8 automobilisten een bekeuring vanwege het niet dragen van de autogordel.

Van 11.30 tot 12.15 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Kampweg. In totaal kregen 4 automobilisten een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen.

Rijden onder invloed

EEMNES- Op vrijdagochtend zagen agenten omstreeks 00.35 uur een automobilist rijden over de Rijksweg A27. De 42-jarige automobilist uit Almere stad werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Hij blies op het bureau 375 ug/l (0.95 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.