Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.20 uur

Lastig persoon ontvangt proces-verbaal

NIEUWEGEIN- Op donderdagavond 9 januari omstreeks 23.50 uur ontving de politie een melding over een 30-jarige man uit Utrecht, die op de Ratelaar tegen de ruit van een tram aan het slaan was.

Ter plaatse bleek dat de man al meerdere malen de toegang tot de tram was geweigerd, aangezien hij geen geldig vervoersbewijs had. Toen de verdachte die avond weer met de tram meewilde, werd dit hem door de 48-jarige trambestuurder uit Nieuwegein geweigerd. De man begon hierop de conducteur uit te schelden en sloeg met een voorwerp tegen de ruit van de cabine van de bestuurder. De politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. Hier ontving de man een proces-verbaal.

Snelheidsduivel aangehouden

IJSSELSTEIN- Op donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur zagen agenten een man veel te hard over de Weg der Verenigde Naties rijden. De 30-jarige man uit IJsselstein reed 120 km/u, waar een snelheid van 50 is toegestaan. Hierop is de verdachte door de politie staande gehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kon hierna lopend zijn weg vervolgen zonder rijbewijs en met een proces-verbaal.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN- Op donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.15 uur heeft er een grote bromfietscontrole plaatsgevonden in samenwerking met het scooterteam, op de Schakelstede.

In totaal zijn er 63 bromfietsen gecontroleerd en 45 processen-verbaal uitgeschreven. Onder andere zijn er boetes uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat, rijden zonder helm en het voeren van een te hoge constructiesnelheid.

Brand in woning

IJSSELSTEIN- In een flatwoning aan het Studioplein is op donderdagmorgen omstreeks 09.35 uur brand ontstaan.

Politie, brandweer en ambulance zijn ter plaatse gegaan nadat getuigen hadden gemeld dat er rookontwikkeling was in het flatgebouw. Toen duidelijk werd uit welke woning de brand afkomstig was, heeft de brandweer de deur geramd en zijn vervolgens naar binnengegaan. In de woning werd niemand aangetroffen. De brand was snel onder controle.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, de technische recherche heeft de zaak in onderzoek.