Aladdin integreert geavanceerde anti-spam-functionaliteit in eSafe

IJsselstein, 10 januari 2003 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet-content, heeft eSafe Mail en eSafe Gateway uitgerust met nieuwe features om spam tegen te gaan. Deze nieuwe versie (3.5) biedt bedrijven een volledig geïntegreerde oplossing die email en netwerkverkeer nu nog nauwkeuriger scant op schadelijke informatie of inhoud die de productiviteit belemmert.

Nieuwe anti-spam functionaliteit
De explosieve toename van spam maakt het voor systeembeheerders steeds belangrijker een effectieve oplossing te vinden tegen spam. Stand-alone oplossingen leiden vaak tot het verlies van gewenste emails, hetgeen nog meer productiviteitsverlies met zich meebrengt dan de spam zelf.

Aladdin heeft eSafe uitgebreid met een aantal functionaliteiten, waardoor het product nu beschikt over zes effectieve spam-preventietechnieken: real-time black listing, DNS lookup (het vergelijken van de URL-naam met het IP-adres wat daarbij hoort), anti-relay (het verhinderen dat emails verder geleid worden), anti-spoofing (het verhinderen van email-header-vervalsing), het blokkeren van cookies en het filteren op sleutelwoorden. Zo zorgt eSafe ervoor dat netwerkbeheerders spam kunnen stoppen zonder dat zij daarbij veel valse meldingen krijgen.

Proactieve beveiliging
Shimon Gruper, Executive Vice-President Internet Technology van Aladdin: Steeds meer bedrijven zien het belang in van een proactieve detectie van internetgevaren. Tradionele beveiligingstechnieken veelal afhankelijk van updates achteraf blijken niet toereikend om het merendeel van de internetgevaren aan te pakken. Met de toename van de kosten die gepaard gaan met de downtime van netwerken wordt het belang van proactieve detectie echter steeds groter. Daarnaast zijn deze traditionele oplossingen niet berekend op het snel groeiende probleem van spam.

eSafe is een totaaloplossing om op proactieve wijze internetgevaren, waaronder virussen, vandalen en wormen, te stoppen bij de gateway. Met mogelijkheden om toegang tot websites te blokkeren en emails te filteren op ongewenste en vertrouwelijke woorden, is het product meer dan een anti-virusoplossing alleen. Naast het feit dat eSafe afrekent met internetgevaren en de productiviteit van werknemers zo doet toenemen, wordt ook de bandbreedte van netwerken door de afname van spam minder belast.

Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël) houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatiesoftware tot internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.



Ingezonden persbericht