Gemeente Den Haag

2003-01-09: Gratis strooizout bij stadsdeelkantoor


---

In opdracht van de dienst Stadsbeheer plaatst de Haagse Milieu Services (HMS) vanaf donderdagmiddag 9 januari, tijdelijk containers met strooizout bij alle stadsdeelkantoren. Uiterlijk rond 11.00 uur vrijdagochtend 10 januari, kunnen de bewoners en ondernemers van Den Haag gebruik maken van deze extra service. Op deze manier wil de gemeente bewoners en ondernemers stimuleren om zelf de gladheid te bestrijden op stoepen en voetpaden. Daarnaast kan er nog steeds gratis strooizout worden afgehaald bij de milieudepots.

Containers
Mensen die strooizout gaan ophalen bij de containers moeten zelf materiaal zoals een emmer meenemen. In de container zit ongeveer 5 m3 aan strooizout. Afhankelijk van de weersvoorspelling wordt bekeken hoe lang de containers blijven staan en wanneer de voorraad weer aangevuld wordt.

Aanvullende maatregelen
Naast het plaatsen van de containers heeft de gemeente de afgelopen dagen verschillende aanvullende maatregelen getroffen om de gladheid te bestrijden. Naast de hoofdwegen, vrijliggende fietspaden, kruispunten, viaducten en bruggen, zijn ook de straten gestrooid die onbegaanbaar waren voor de wagens van de vuilophaaldienst van de HMS. Daarnaast zijn de stoepen van bejaardentehuizen en ziekenhuizen gestrooid door de serviceteams van de stadsdelen. Dat geldt ook voor een aantal voetgangersroutes die intensief worden gebruikt, zoals de route van het Centraal Station richting Spui en de route rond Hollands Spoor.

In overleg met de politie zijn ook diverse probleemlocaties, gemeld door bewoners en ondernemers, aangepakt. Deze maatregelen handhaaft de dienst Stadsbeheer zolang de weersomstandigheden dit vereisen.

Regelmatig strooien
In combinatie met het weer opvriezen van gedeeltelijk ontdooid sneeuw of ijs, blijft het gevaar voor gladheid aanwezig en moeten de aangegeven wegen regelmatig gestrooid worden. Sinds zondag 5 januari heeft de HMS continue gestrooid op diverse wegen in de stad. De effectiviteit van het strooizout wordt pas optimaal als het sneeuw of ijs intensief bereden wordt. Als dit niet gebeurt, verloopt het dooiproces trager.

last update: 10-1-2003 9:25:37 ;pag.: 17568; auteur: 616;cat.: