Korps: Friesland, plaats: Fryslân 10-01-2003
Politieberichten van 9/1 (13.00) t/m 10/1 (07.00)

Hegebeintum: aanrijding met letsel
Donderdag om 10.50 uur vond een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een tractor op de Harstawei. De tractor, bestuurd door een 46-jarige inwoner van Hegebeintum, kwam vanuit de richting Hegebeintum en wilde linksaf een onverharde weg inrijden. Hij zag hierbij niet dat, eveneens vanuit de richting Hegebeintum, een 33-jarige bromfietser uit Ferwert, naderde die de trekker wilde inhalen. De bromfietser raakte de tractor en kwam ten val. De bromfietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Hommerts: diefstal uit auto
Woensdagmiddag werd ingebroken in een bestelauto, die stond geparkeerd aan de Jeltewei. Gestolen werden een generator en een lastransformator, met een gezamenlijke waarde van enkele duizenden euros. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Hommerts.

Sonnega: aanhouding
Donderdagmiddag omstreeks 15.15 uur bedreigde een 22-jarige inwoner van het AZC aan de Pieter Stuyvesantweg het personeel. Verder was de man agressief. Hierop kreeg de man een centrumverbod. Eveneens werd aangifte gedaan van bedreiging, waarop de man is aangehouden en overgebracht naar het bureeau.

Sneek: winkeldievegge aangehouden
Donderdag om 15.25 uur ging het alarm af bij een winkel aan het Schaapmarktplein. Een 25-jarige inwoonster van Oudwoude bleek een aantal dvds te hebben gestolen. Hierop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit nader onderzoek bleek de vrouw 17 dvds te hebben gestolen uit de eerder bedoelde winkel, een zestal andere dvds was gestolen uit een andere winkel in dezelfde straat. De totale waarde van de gestolen goederen betrof circa 215 euro. De goederen gaan terug naar de winkels, de vrouw kon om 19.15 uur het bureau met een dagvaarding verlaten. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoner van Nieuw Buinen.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Donderdag om 16.30 uur reed een 51-jarige automobilist uit Heerenveen achteruit een doodlopend straatje in om daarna zijn weg te vervolgen in zuidelijke richting van de Amelandlaan. Een 56-jarige fietser reed in noordelijke richting over de Amelandlaan. In een bocht kwamen de twee met elkaar in botsing. De automobilist verklaarde de fietser niet te hebben gezien. Dit kan veroorzaakt zijn door een slecht zicht, omdat de voorruit bevroren was. De fietser is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Donderdag tussen 09.00 en 18.00 uur is ingebroken in een auto, die stond geparkeerd in de Blokhuissteeg. Het slot aan de bestuurderskant werd geforceerd. Gestolen zijn een tiental cds en een tas met kleding. Aangifte is gedaan door een 25-jartige inwoonster van Roden.

Jirnsum: rijden onder invloed
Donderdag om 20.45 uur werd een 38-jarige automobilist uit Weidum gecontroleerd op de Butlanswei. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 285 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Drachten: rijden onder invloed
Vrijdag om 01.25 uur werd een 46-jarige automobilist uit Earnewald gecontroleerd op de Houtlaan. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 465 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Noardburgum: rijden onder invloed
Vrijdag om 02.45 uur werd een 42-jarige automobilist uit Twijzelerheide gecontroleerd op de Kukhernerwei. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 275 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 22.00 uur blokkeerde een aantal jongeren de rijbaan van de Huizumerlaan. Een van hen, een 15-jarige inwoner van Leeuwarden, belde op een gegeven moment de politie omdat hij zou zijn aangereden door een auto. Nadat de politie had verteld dat het zich op de rijbaan ophouden met een fiets niet al te verstandig was, is de politie naar de automobilist, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, gegaan. Deze vertelde dat hij geen fietser had geraakt. Wel bleek de man te hebben gedronken. Hij erkende dat hij had gereden, maar thuis ook al wat had gedronken. De man blies op het bureau 590 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur.

Leeuwarden: woninginbraak
Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Sickingstate. Men is waarschijnlijk via de hengel-methode binnengekomen. Gestolen werden een stereotoren en een dvdspeler. De totale schade bedraagt enkele honderden euros. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden.

Sint Annaparochie: hardnekkige bromfietser
Donderdagochtend vroeg zag de politie een 22-jarige bromfietser uit Sint Annaparochie, zonder helm, rijden over de Van Harenstraat. Toen de man de politie zag, schakelde hij de verlichting uit en ging er vandoor. De man kon staande worden gehouden en kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de helm, het rijden zonder certificaat en zonder gele stickers. Vrijdagochtend om 04.30 uur zag de politie de man weer rijden. Hij kreeg weer een bekeuring voor het rijden zonder helm en het rijden zonder certificaat. Dit maal werd de brommer meegenomen naar het bureau voor onderzoek op de rollenbank. Dit onderzoek zal vandaag plaatsvinden.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272