Ingezonden persbericht



10 januari 2003

Talent gezocht: fotowedstrijd natuur en milieu in Gelderland


Natuur en milieu zijn vaak een bron van inspiratie en voor mooie plaatjes: de statige laan met oude linden, het ijsvogeltje of de noeste schotse hooglanders. Of misschien inspireert juist de dreigende rookpluim van een fabrieksschoorsteen, de drukke stad, het razende verkeer, het spelende kind of de boer die het land bewerkt. Veel mensen leggen de boeiendste dingen vast op foto. De Gelderse Milieufederatie is op zoek naar die foto's en organiseert een fotowedstrijd over natuur en milieu in Gelderland. U kunt meedoen door (digitale) foto s of dia s in te sturen.

D o e m e e e n w i n !

Spelregels

Er zijn twee categorieën: natuur en milieu.

Deze mogen breed en naar eigen inzicht en creativiteit worden ingevuld. Alles mag, als het maar uw eigen werk is. Nadrukkelijk nodigen we u uit om ook amateur-foto's en toevalstreffers in te zenden. Door inzending geeft u toestemming aan de Gelderse Milieufederatie om de foto's, zonder vergoeding van auteursrecht, op de website van de Gelderse Milieufederatie te plaatsen, te gebruiken in de Gelderse Milieukrant en in folders en andere publicaties van de GMF. Om praktische redenen krijgt u de ingezonden foto's niet teruggestuurd, hou daar rekening mee. Verder kan over de uitslag niet gecorrespondeerd worden.

Een deskundige jury zal uit de inzendingen een winnaar per categorie kiezen. Deze krijgen een ecologische lunch voor twee personen aangeboden in Restaurant Jan Steen in Wageningen (www.vegatopia.com/restaurantgids/wageningen_jansteen.html). De beste drie foto's van elke categorie worden afgedrukt in de milieukrant zodat alle lezers uw werk kunnen bewonderen.

Hoe doet u mee?

U kunt meedoen door een (digitale) foto of dia in te sturen. Elke deelnemer kan maximaal zes foto s/dia s insturen. Dia s moeten ingeraamd zijn. Digitale foto s mogen maximaal een omvang hebben van 100 Kb en maximaal uit 640 bij 480 pixels (liggend) of 450 bij 640 pixels (staand) bestaan. Het is de bedoeling dat u de digitale foto als jpeg of jpeg-bestand verstuurt.

Geef bij het insturen enige informatie over de foto: datum, plaats van opname, naam van de fotograaf et cetera. Ook een stukje over het onderwerp is mogelijk.

Stuur uw beeld/beelden vòòr 1 februari 2003 naar:

Gelderse Milieufederatie

t.a.v. Marianne Das

Postbus 1085

6801 BB Arnhem

Meer informatie: Bel met Marianne Das, (026) 351 50 69, of email: m.das@gmf.milieu.net

De uitslag van de fotowedstrijd wordt in de Milieukrant, het periodiek van de Gelderse Milieufederatie, bekend gemaakt en natuurlijk op de website geplaatst. Wij zien uw beelden graag tegemoet!

Over de Gelderse Milieufederatie

De Gelderse Milieufederatie (GMF) is een samenwerkingsverband van meer dan honderd lokale natuur- en milieuorganisaties in Gelderland. Met elkaar maken wij ons sterk voor een groen en gezond Gelderland. De Gelderse Milieufederatie versterkt, ondersteunt en stimuleert de werkzaamheden van deze achterban. De Gelderse Milieufederatie bundelt de krachten van de aangesloten organisaties en is een constructieve, deskundige gesprekspartner voor overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. We wijzen de inwoners van Gelderland de weg naar milieuvriendelijke en duurzame producten en geven antwoord op vragen over natuur en milieu.

Servicelijn
De Gelderse Milieufederatie heeft ook een Servicelijn voor lokale natuur- en milieuproblemen. Hiermee willen we te weten komen wat er op verschillende plekken in Gelderland voor natuur- en milieuproblemen spelen. We brengen deze problemen in kaart en helpen ze oplossen. U kunt via de servicelijn de problemen aanmelden en u vindt er tips, voorbeelden en interessante links.

Databank beleidsdocumenten
In de databank zijn officiële brieven, bezwaarschriften, etc. opgenomen over ruimtelijke ordeningszaken in Gelderland. Wilt u de laatste stand van zaken weten rondom recreatie op de Veluwe? Wenst u de laatste informatie over de lopende procedures bij u in de buurt? Eén druk op de knop en u bent weer op de hoogte.

Het lokale en regionale netwerk
Ook alle lokale en regionale natuur- en milieuorganisaties in Gelderland zijn op de website te vinden. Wie ook voor het belang van natuur en milieu wil opkomen kan zich aansluiten bij een lokale organisatie. De adressen vindt u op de site. Het werk van de Gelderse Milieufederatie kunt u ook steunen door u te abonneren op de Gelderse Milieukrant of natuurlijk gewoon door een gift.

Voor de redactie,

Ingezonden persbericht