D66

"Van der Hoeven onverantwoordelijk over homohuwelijk"

Kennisontwikkeling

Lousewies van der Laan

10-01-2003 - Lousewies van der Laan, tweede op de kandidatenlijst van D66, noemt CDA-Minister Van der Hoeven `onverantwoordelijk'. In het televisieprogramma `Goedemorgen Nederland' stelde Van der Hoeven vanochtend dat het homohuwelijk voor haar onacceptabel is. Van der Laan: `Van der Hoeven is minister van Onderwijs en weet heel goed tegen welke gigantische problemen homoseksuele leraren en homojongeren elke dag weer aanlopen op school. Van der Hoeven is ook de Minister van Onderwijs voor déze leraren en leerlingen.'.

Van der Laan vindt het onzinnig dat Van der Hoeven zegt `als mens' te spreken. "We hoeven nu toch niet de hele Nawijn-discussie weer over te doen? De Minister van Onderwijs is altijd de Minister van Onderwijs en die verantwoordelijkheid kan zij niet even afleggen. Bovendien is Van der Hoeven tweede op de lijst van het CDA. Ik zou graag duidelijkheid krijgen van Jan-Peter Balkenende. Wil het CDA het homohuwelijk nu toch gaan terugdraaien, of wordt dit `onacceptabele' recht in stand gelaten," aldus Van der Laan.

Van der Laan wijst er op, dat volgens onderzoek van het COC homo's (Expreszo/Empowerment) zich zes maal zo onveilig voelen op school als de gemiddelde tiener. Ook durven zij minder gemakkelijk voor hun mening uit te komen en voelen zij zich minder vrij op school. "Dát is het probleem waar Van der Hoeven zich eens druk over zou moeten maken."