Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 10-01-2003
Persberichten vrijdagmiddag 10 januari 2003 Roel Hallink, tel.: 06-51528156

Man komt om bij aanrijding
ROLDE Vanmiddag rond half vier is een 18-jarige bestuurder uit Hoogeveen bij een ongeval om het leven gekomen. De man reed met een bestelauto over de N33 richting Rolde. Op nog onverklaarbare wijze kwam hij in een lange bocht op de linkerweghelft en botste frontaal op een hem tegemoet komende vrachtauto. De bestuurder van de bestelauto was op slag dood. De 45 jarige vrachtwagenchauffeur uit het Franse Fresnes les Montauban kwam met de schrik vrij.
De weg tussen Gieten en Rolde is uren voor het verkeer afgesloten geweest. Waarschuwing
HOOGEVEEN Afgelopen zaterdag wisten 3 vrouwen bij een woning aan de Middenweg met een smoes binnen te komen en daar geld en bankpasjes te stelen.
Het gaat in dit geval om 3 vrouwen en waarvan 1 met een smoes om de keuken te bekijken, bewoonster wist te overtuigen om binnen te komen. Terwijl zij met de bewoonster in de keuken was, hebben de andere twee vrouwen geld en bankpasjes uit de slaapkamer gestolen. Het is het laatste jaar meermalen voorgekomen dat vrouwen op deze manier binnen wisten te komen bij meestal oudere bewoonsters. Het gaat altijd om 3 vrouwen met een blank uiterlijk en een buitenlands accent. Smoezen die gebruikt worden, zijn het vragen om te mogen telefoneren, het mogen gebruikmaken van de WC, het vragen om een pen en een briefje te mogen schrijven, het bekijken van de woning. Terwijl één van de vrouwen met de bewoonster in gesprek gaat, slaan de anderen hun slag. De politie waarschuwt de bevolking ervoor om niet zomaar vreemde personen in de woning toe te laten. Die personen die beslist in een woning moeten zijn, voor controle of werkzaamheden, kunnen zich altijd legitimeren. Het is dan ook verstandig om steeds naar een legitimatiebewijs te vragen. Ruit geforceerd
HOOGEVEEN Afgelopen nacht is er bij een winkel aan de Nije Nering een ruit vernield. De daders zijn door het ontstane gat in de winkel gekomen en hebben daar de zaak doorzocht. Gekeken moet nog worden of er iets weg is. Schade is nog niet bekend.