Socialistische Partij


Krista van Velzen pleit voor aparte minister voor Natuur en Milieu

10-01-2003 * SP-Kamerlid Krista van Velzen zal maandag het woord `Natuurbeheer' van de gevel van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij verwijderen. De huidige regeringspartijen hebben flink bezuinigd op de aankoop van natuur en het ministerie van LNV heeft economische belangen consequent boven ecologische belangen gesteld.

De kwaliteit van de natuur zal steeds verder achteruit gaan als het huidige beleid wordt voortgezet. Van Velzen: "Van staatssecretaris Odink (LPF) is duidelijk wiens belangen hij dient: niet die van de natuur of het milieu. Hij heeft persoonlijk het behoud van de Wadden als natuurgebied op de helling gezet door een uiterst omstreden vergunning af te geven aan kokkelvissers." Daarnaast heeft minister Veerman (CDA) de jachtmogelijkheden uitgebreid, omstreden bestrijdingsmiddelen toegelaten en fors bezuinigd op de aankoop van natuurgebieden

Om de natuur in Nederland te redden is het nodig dat er in het volgende kabinet een minister van Natuur en Milieu komt, zo stelt de SP. Om dit aan de komende regering duidelijk te maken zal maandag 13 januari om 10.00 uur het woord `Natuurbeheer' van de gevel van het ministerie van LNV verwijderd worden. Vervolgens zal het woord Natuurbeheer overgebracht worden naar het ministerie van VROM met de vraag of zij zolang op onze natuur willen passen en tot er een minister voor Natuur en Milieu is.