CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be

E-mail : inform@cdenv.be

NIEUWSBRIEF
10 januari 2003

CD&V'ERS IN WOORD EN BEELD

INGE VERVOTTE is vanavond te gast in Terzake. Tussen 20u en 21u op Canvas.

Villa Politica brengt drie van onze Vlaamse parlementsleden in beeld: LUC VAN DEN BRANDE over het Vlaamse affront van de VLD, ERIK MATTHIJS over de waterellende, plus een portret van CARL DECALUWE. Vanavond op Canvas, om 22u30.

Dag Allemaal interviewt STEFAAN DE CLERCK. Vanaf volgende week dinsdag in de krantenkiosk.

VERKEERSWET MET EEN GROTE STOK, MAAR ZONDER WORTEL

De behandeling van het wetsontwerp over de verkeersveiligheid ging van start in de senaatscommissie voor financiën en economische aangelegenheden. JACQUES D'HOOGHE stelt vast dat de tekst tal van tekortkomingen vertoont. In de plaats van een wet met een preventief karakter is het een wet die vooral zware boetes oplegt als het onheil geschied is.

Meer op www.cdenv.be

AGALEV WIL GEEN HOORZITTINGEN OVER NACHTVLUCHTEN

SIMONNE CREYF pleitte er in het parlement voor om de burgemeesters van de Noordrand en de bestendige deputatie van Vlaams-Brabant uit te nodigen in de Kamer, om hen te horen over de nachtvluchten. Raar maar waar: Agalev wil geen hoorzittingen; zij stemden tegen, ook tegen hoorzittingen met de burgemeesters van de Noordrand.

Lees verder op www.cdenv.be

ROEL DESEYN WIL BETERE REGELING VOOR HUIDDONOREN

Om o.m. brandwonden te bestrijden, heeft men donorhuid nodig. In België alleen heeft men ongeveer 500.000cm² nodig per jaar. Slechts de helft hiervan komt van binnenlandse donoren, nochtans sluit de huidige regelgeving een potentieel tekort aan Belgische donoren uit. Het komt er volgens ROEL DESEYN op aan om de wettelijke middelen voldoende uit te putten.

Surf naar www.cdenv.be

BIJ NIET RESPECTEREN VAN ALIMENTATIEPLICHT PRIORITEIT AAN STRAFRECHTERLIJKE VERVOLGING In de discussie over de alimentatieproblematiek dringt SERVAIS VERHERSTRAETEN erop aan dat de parketten prioriteit zouden verlenen aan de strafrechtelijke vervolging van onderhoudsplichtigen die hun alimentatieplicht niet respecteren. Dergelijke dossiers worden immers nog al te vaak geseponeerd. Moest de wet toegepast worden dan zou de problematiek van het niet betalen van de alimentatieplicht er totaal anders uitzien.

Ga verder op www.cdenv.be

DE TAALWET IS (NOG) GEEN VODJE PAPIER
Brussels CD&V-fractievoorzitter BRIGITTE GROUWELS nam met verbazing kennis van de uitspraken van Brussels VLD-minister Guy Vanhengel over het recente negatieve advies van de auditeur bij de Raad van State over het taalhoffelijkheidsakkoord. Vanhengel suggereert dat indien de Raad van State de auditeur volgt, de taalwetgeving maar moet aangepast worden aan het taalhoffelijkheidsakkoord. Dit is de wereld op zijn kop!

Lees meer op www.cdenv.be

Luk Vanmaercke

Tel 02 238 38 76

lvanmaercke@cdenv.be

http://www.cdenv.be/

CD&V, Wetstraat 89, 1040 Brussel