Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

navigatie

Politieonderwijsraad geïnstalleerd

10 januari 2003

Staatssecretaris Hessing (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) installeert vandaag de Politieonderwijsraad (POR). De Politieonderwijsraad moet er als onafhankelijk adviesorgaan voor zorgen dat het aanbod aan politieonderwijs voldoet aan de behoefte van de politiepraktijk. Daarvoor zal de raad het vorig jaar ingevoerde stelsel van politieonderwijs verder moeten ontwikkelen en onderhouden. Verder moet de Politieonderwijsraad ervoor zorgen dat de kwalificatiestructuur (niveaus en diplomas) van het politieonderwijs aansluit bij het reguliere onderwijs.


---

Voorzitter van de POR is prof. dr. J.M.G. Leune, hoogleraar empirische sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, plaatsvervangend kroonlid van de SER en eerder voorzitter van de Onderwijsraad. Secretaris is drs. H. Huisjes, tot voor kort stafdirecteur onderwijs en bestuurszaken van het Albeda College in Rotterdam.

Verder bestaat de POR uit twaalf leden als vertegenwoordigers van het Korpsbeheerdersberaad, de Raad van Hoofdcommissarissen, het Openbaar Ministerie, de politievakbonden, het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs en het LSOP.


---
© Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - 11 januari 2003