HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE

Wildlife Photographer tentoonstelling in Park De Hoge Veluwe

Hoenderloo, 19 december 2002

'Wildlife Photographer of the year 2002' tentoonstelling in Park De Hoge Veluwe

Van 11 januari tot en met 9 februari 2003 is in Het Nationale Park De Hoge Veluwe de beroemde 'Wildlife Photographer of the Year 2002' expositie te bewonderen. Deze expositie is het resultaat van 's werelds grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor natuurfotografie.

Professionele en amateur fotografen laten op creatieve en artistieke wijze de schoonheid en het wonder van de natuur zien. Deze internationale fotowedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het BBC Wildlife Magazine en het Natuurhistorisch Museum in Londen. In de expositie worden alle bekroonde inzendingen en eervolle vermeldingen getoond van fotografen uit zo'n 60 landen.

Aan de hoofdprijs is de titel 'BG Wildlife Photographer of the Year', de BG Award (een sculptuur in de vorm van een bronzen ibis) en een bedrag van GBP2,000 verbonden. De hoofdprijs is dit jaar gewonnen door de Angie Scott uit Kenia met haar foto 'Afrikaanse olifantenfamilie slaat een blauwe reiger gade'. Naast de hoofdprijs worden er jaarlijks twee speciale prijzen uitgereikt. De Eric Hosking Award voor de beste portfolio gemaakt door een fotograaf die niet ouder mag zijn dan 27 jaar en de Gerald Durrell Award for Endangered Wildlife. De foto in deze categorie moet betrekking hebben op een dier dat officieel geregistreerd staat als bedreigde diersoort.
The BG Young Wildlife Photographer of the Year 2002 is gewonnen door Bence Maté uit Hongarije met de foto 'Boekvink met waterspiegeling'.

De expositie is gratis te zien in het Bezoekerscentrum. U betaalt alleen entree voor het Park. Voor meer informatie kunt u bellen met het Bezoekerscentrum. Tel: 0900-4643835 (of 0900-hogeveluwe) of kijken op www.hogeveluwe.nl