KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

KNHS Trainersseminar onder leiding van Johan Hamminga en Ellen Bontje

Thema: Dressuur in beweging

6-1-2003

Op zaterdag 11 januari 2003 vindt het KNHS Trainersseminar plaats in Ermelo. Het seminar is bedoeld voor basisinstructeurs (al dan niet-gediplomeerd) die daadwerkelijk actief zijn met lesgeven in de basiswedstrijdsport. Het seminar staat onder leiding van Johan Hamminga, hoofdinstructeur van de KNHS. Nederlands dressuurkampioene Ellen Bontje is dit jaar gastdocente. Het thema is: "Dressuur in beweging". Ellen Bontje verbindt dit thema graag aan één van haar stokpaardjes: het nut van deugdelijk loswerken in zowel de training als op een wedstrijd.

De opleidingsbehoefte op gespecialiseerd dressuurgebied is groot in Nederland. Niet alleen bij ruiters die in de gespecialiseerde wedstrijdsport uitkomen, maar bij ruiters en instructeurs die in de basiswedstrijdsport rijden en lesgeven. In eerdere jaren zijn achtereenvolgens Jürgen Koschel, Bert Rutten, Henk van Bergen en Johann Hinnemann gastdocent geweest. In de rijbaan wordt uitsluitend gewerkt met levend studiemateriaal, waaronder ponys met verschillende, maar vooral herkenbare problemen.

Het KNHS Trainersseminar is een unieke en leerzame dag, waar de deelnemers praktische handvaten aangereikt krijgen die ze vervolgens kunnen overdragen naar de eigen vereniging en leerlingen. Het programma begint om 10.00 uur en wordt rond 15.30 uur afgesloten. De kosten voor deelname bedragen 50,- (inclusief een seminarboek, lunch en koffie en thee).

Voor meer informatie of de inschrijvingsprocedure kijkt u op deze paginas bij de activiteitenkalender op het KNHS-centrum in Ermelo.

Bron: KNHS / Afdeling Opleidingen