Gemeente Eindhoven

7 januari 2003, no. 5

Kerstbomen opgehaald op 11 en 12 januari

In het weekend van 11 en 12 januari haalt afvalinzamelaar CURE de kerstbomen op. De (volledig afgetuigde) kerstboom moet dan wel (zonder pot of plastic zak) voor 8.00 uur aan de straat liggen, op de plek waar normaal de container of huisvuilzak wordt aangeboden. Bomen die langer zijn dan 2,5 meter worden alleen meegenomen als ze in stukken zijn gezaagd.

Kerstbomen worden opgehaald op de volgende dagen: Zaterdag 11 januari: als uw ophaaldag voor GFT of restafval volgens de nieuwe afvalkalender op woensdag, donderdag of vrijdag is. Zondag 12 januari: als uw ophaaldag voor GFT of restafval volgens de nieuwe afvalkalender op maandag of dinsdag is.

Niet verbranden maar hergebruiken
Al enkele jaren zijn er in Eindhoven geen kerstboomverbrandingen meer. Die verbrandingen veroorzaken namelijk veel luchtverontreiniging. Daarom worden de bomen huis-aan-huis opgehaald. De opgehaalde kerstbomen gaan naar een bedrijf waar snoeihout versnipperd wordt. De versnipperde kerstbomen kunnen worden gebruikt als afdekmateriaal in bijvoorbeeld plantsoenen. De kerstbomen kunnen niet gecomposteerd worden in de installaties die in gebruik zijn om het GFT-afval te composteren. Met name de stammen composteren te langzaam. Kleinere takken kerstgroen composteren wel goed. Die mogen dan ook in stukjes geknipt in de GFT-container.