Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-01-2003

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 11 januari
Radio 2 ­ 16.00 uur

Populaire limburgse zangeres do bij tros muziekcafÉ

In het live-programma TROS MUZIEKCAFÉ, dat elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur is te beluisteren via Radio 2, komt ook het nieuwe jaar weer een keur aan artiesten langs. Hadassah de Boer ontvangt zaterdag 11 januari onder meer de Limburgse zangeres Do, Theo Nijland, de Amsterdamse groep Supersub en gitaartalenten Jerome Hol en Jasper Stadhouders.

De van originele Limburgse Do is over de grenzen bekender dan in Nederland. Dat komt allemaal door haar Bryan Adams-cover 'Heaven', waarmee ze hoog op de hitlijsten stond in onder meer de Verenigde Staten. Do komt zingen en zal met Hadassah praten over haar buitenlandse avonturen. Theo Nijland (scenarist, tekstschrijver, componist, pianist, zanger en performer) is momenteel in de theaters te zien met zijn voorstelling 'Jij ook altijd'. Daarin zingt hij Nederlandse chansons. Een aantal van zijn nummers zal hij in TROS MUZIEKCAFÉ ten gehore brengen. De Amsterdamse groep Supersub vormde een paar jaar geleden een ware sensatie tijdens de Britpop-hausse en werd aangemerkt als dé Britpopband van eigen bodem. De groep is inmiddels alweer toe aan hun derde album 'Mighty Baby'. Supersub zal een aantal pop/rock liedjes van dit album komen spelen. Ook is er in TROS MUZIEKCAFÉ zaterdag a.s. volop aandacht voor jong gitaartalent. Jerome Hol en Jasper Stadhouders wonnen vorig jaar december de vijfde SENA Guitar Awards, een prijs voor getalenteerde gitaristen. Uiteraard laten Jerome en Jasper horen waarom juist zij de prijs wonnen.

TROS MUZIEKCAFÉ komt elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur vanuit Studio De Plantage in Amsterdam (naast Artis) en wordt uitgezonden op Radio 2. Publiek is van harte welkom de uitzending (gratis) bij te wonen. Meer informatie is ook te vinden via de website www.tros.nl.



Ingezonden persbericht