Partij van de Arbeid

Den Haag, 7 januari 2003

Meer Rood op straat in Almere en Lelystad

In januari zijn alle PvdA politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, Europarlementariƫrs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op zaterdag 11 januari 2003 bezoekt de verkiezingskaravaan Almere en Lelystad.

Team 1 gaat naar Almere. Vanaf 13.00 uur zijn de PvdA-ers in het winkelcentrum Almere in het centrum. Er worden gesprekken gevoerd met passanten op de markt. Vandaar uit lopen zij naar de Stedenwijk in Noord. Vanaf 15.30 gaan de PvdA-ers uiteen in twee teams.

Team A gaat in de buurt Stedenwijk Noord langs de huizen en praten met de bewoners en passanten. Rond 17.00 uur gaat een deel van het team naar de parkeergarage Almere-Centrum, waar zij tot 18.30 uur folders uitdelen en met de aanwezigen praten. Het andere deel gaat naar het stationsplein39 waar zij samen met de stadswachten een wandeling maken door de buurt en praten over de problemen die voorkomen.

Team B brengt in Stedenwijk Noord een bezoek aan het wijkcentrum. De PvdA-ers gaan in gesprek met de aanwezigen. Om 17.00 uur zijn PvdA-ers op het busstation in Almere-Centrum. De meningen onder de reizigers worden gepeild en folders worden uitgedeeld aan passanten.

De PvdA-ers die Lelystad bezoeken komen om 13.15 uur aan op de Gordiaanmarkt. In de directe omgeving van het Stadhuisplein gaan zij in gesprek met de aanwezigen. Rond 15.00 uur splitsen de PvdA-ers zich op in twee teams.

Team A, onder leiding van Ruud Bootsma, wethouder Economische Zaken, brengt een bezoek aan Bataviastad op het Bataviaplein 1. Zij gaan hier praten over de nieuwe ontwikkelingen in het museumkwartier en over het wonen aan het water. Vervolgens brengen zij om 16.30 uur een bezoek aan het winkelcentrum Lelycentre op het Ir. Lelyplein.

Team B staat onder leiding van fractievoorzitter Willem de Jager. Om 15.30 uur komen zij aan bij het Zuiderzee ziekenhuis, ziekenhuisweg 100. Het belangrijkste item is de aandacht voor zorg. De PvdA-ers vervolgen hun weg naar de Gordiaanmarkt, Stadhuisplein waar zij van 16.00 tot 18.00 uur van mening verwisselen met het aanwezige publiek.