Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 8 januari 2003

Meer Rood op straat in Roermond en Venlo

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariërs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op zaterdag 11 januari 2003 brengt de verkiezingskaravaan in twee teams een bezoek aan Roermond en Venlo. De kandidaat-kamerleden Klaas de Vries, Jan Boelhouwer, Frans Timmermans, Varina Tjon-a-ten, de europarlementariër Jan Marinus Wiesma en oud-kamerlid Servaas Huys bezoeken Venlo. Nebahat Albayrak, Godelieve van Heteren, Luuk Blom, Jos Zuidgeest en Gerdi Verbeet zijn de kandidaat kamerleden die Roermond bezoeken.

Team Roermond begint om 12.00 uur folders uit te delen op de weekmarkt, in de winkelstraten en het winkelcentrum. De PvdA-ers gaan vanaf 14.30 naar Herten om bij de plaatselijke supermarkt te folderen. Om 15.30 vervolgen ze hun weg naar winkelcentrum de Donderberg om daar met kiezers te spreken. Om 16.30 is er een afsluitende borrel in de Velderie.

Tweede-Kamerlid Gerdi Verbeet zal daarnaast van 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan het ouderen debat in het MFA het Paradies. Kamerlid Nebahat Albayrak zal vanaf 16.30 een Turks radio programma bezoeken en aansluitend naar de Turkse vereniging te gaan.

Team Venlo gaat om 13.00 uur gaan de PvdA-ers in gesprek met de passanten op het plein bij het stadhuis. Om 14.30 splits de groep zich op in drie teams.

Team A gaat naar het winkelcentrum aan de Nijvenheimstraat in Venlo Oost. Zij praten daar met de bezoekers van het winkelcentrum. Om 16.00 uur bezoeken zij het marktplein bij Plusmarkt Benders op de Straelseweg.

Team B begeeft zich naar het gemeenschapshuis "de Witte Kerk in Venlo Noord. De PvdA-ers maken een wandeling door de wijk en praten met de bewoners over hun zorgen. Vanaf 16.00 uur gaan in Blerick naar de wijk Hazenkamp. Naast gesprekken met de buurtbewoners brengen zij ook een bezoek aan het wijkoverleg.

Team C gaat van start in het winkelcentrum Markt in Tegelen. Rond 16.00 uur gaan zij naar het centrum van Blerick, naar winkelstraat de Wieen, de Kloosterstraat en La Plaza. In beide centra praten zij met de winkeliers, passanten en omwonenden.

Vanaf 17.00 uur komen de drie teams weer bij elkaar. Tot 18.00 uur zullen zij folders uitdelen en praten in het centrum van Venlo.



Partij van de Arbeid