Partij van de Arbeid

Den Haag, 8 januari 2003

Meer Rood op straat in de gemeente Amersfoort

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariƫrs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op zaterdag 11 januari 2003 bezoekt de verkiezingskaravaan de gemeente Amersfoort. Van 13.00 tot 14.15 uur zijn de PvdA-ers op de markt op Het Hof. Op de Varkensmarkt is een PvdA-kraam aanwezig. Vandaar uit splits de groep zich op in drie teams.

Team A is van 14.30 uur op de markt in Leusden bij het winkelcentrum Hamershof- de Smidse. Ook hier is op de markt een PvdA-kraam aanwezig. Een belangrijk discussiepunt in Leusden is de groei van de kern die direct omringd wordt door een groene omgeving. Ook over de huisvesting van ouderen en jongeren zal worden gesproken. Om 16.00 uur vervolgen zij hun weg naar het Soesterkwartier nabij de Albert Heijn aan de Noorderwierweg. De belangrijkste thema's in deze wijk zijn de herstructurering, de veiligheid op straat, het uitkeringsbeleid en de WAO.

Team B komt om 14.30 uur aan in de wijk Kattenbroek in Amersfoort-Noord. De PvdA-ers worden eerst ontvangen bij de senioren van 'T Pluspunt, Hof der Gedachten 20. De weg wordt vervolgd naar het winkelcentrum Emiclaer waar de PvdA-ers praten met passanten over het ontwikkelen van een tweede centrum in de nieuwe wijk Vathorst. Naast de basisvoorzieningen heeft de lokale PvdA een suggestie gedaan om in het centrum ook meer culturele voorzieningen te ontwikkelen. Ook de problemen als te weinig speelplekken en recreatiemogelijkheden worden hier besproken. Om 16.00 uur komen de PvdA-ers aan in de Amersfoortse wijk Kruiskamp-Koppel. In de nabije omgeving van winkelcentrum Neptunusplein praten de PvdA-ers met winkeliers, buurtbewoners en andere aanwezigen. Er is vooral aandacht voor het wijkgericht werken en leefbaarheidvraagstukken in deze wijk.

Team C blijft in de omgeving van Het Hof. Zij praten met het winkelende publiek en winkeliers over de zorgen die hen bezig houdt.

Om 17.00 uur komen alle teams weer samen en gaan flyeren in de buurt van het NS-station en het Centraal Busstation.