Ingezonden persbericht


Persbericht

Stichting Duinbehoud


Onderwerp: FILM DUINBEHOUD op RTV-WEST
Datum: 9 januari 2003

Film duinbehoud op RTV-WEST

RTV-West zendt zaterdag 11 januari 2003 de natuurdocumentaire DUINBEHOUD uit. De film geproduceerd door Jan C. van den Ende en Monique M. van den Broek toont in 28 minuten unieke beelden van het Nederlands duingebied.

Na het nieuwsmagazine van TV-West zal vrijdagavond 10 januari 2003 de film voor het eerst om 18.30 uur te zien zijn. Daarna is DUINBEHOUD elk half uur te bekijken tot aan het begin van zaterdagavond 11 januari. Van de Haagse filmers zond TV-West al eerder de films CLINGENDAEL en NATUUR NABIJ uit. Voor de film DUINBEHOUD maakten zij ook opnamen in Meijendel en Solleveld.

In deze natuurdocumentaire maakt u kennis met de lepelaar, voor wie de Nederlandse duinen het noordelijkste broedgebied in Europa zijn en de eidereend, die op de waddeneilanden zijn zuidelijkste broedgebied heeft. De vele soorten duinlandschappen met hun bewoners: zoogdieren, vogels insecten en planten, laten zien hoe waardevol de duinen als natuurgebied zijn. Ook de mens wordt verschillende malen in beeld gebracht. Van Schiere monniken via aardappeltelers neemt de film u mee naar het duingebruik van tegenwoordig: massarecreatie, industrie en waterwinning. Ondanks dat ziet de toekomst van het duin er hoopvol uit: we moeten het beschermen en beheren, dat is DUINBEHOUD.

De Stichting Duinbehoud
De Stichting Duinbehoud zet zich al sinds 1977 in voor het behoud en het herstel van de Nederlandse duinen. Als dat nodig is, komt zij in actie tegen aantastingen van de duinen. De stichting informeert mensen over de duinen en probeert natuurbeleving te bevorderen. De film DUINBEHOUD is op videocassette te koop via de Stichting Duinbehoud (071 -5160490). Op verzoek organiseert de Stichting Duinbehoud voorlichtingsavonden rond de film.

Postbus 664, 2300 AR Leiden

telefoon: 071-5160490

e-mail: stichting@duinbehoud.nl

website: www.duinbehoud.nl

Afzender: Joos Versfelt (071 - 5160495)