Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 10-01-2003 Persbericht district Maasland

SCHIETINCIDENT, Lith

Een 23-jarige inwoner van Maren Kessel is donderdagavond omstreeks 22.15 uur gewond geraakt bij een schietincident op de Hertog Janstraat in Lith. Het slachtoffer werd, vermoedelijk naar aanleiding van een onenigheid in het verkeer, tot stoppen gedwongen door tot nog toe onbekende verdachten. Vervolgens is hij meerdere malen geslagen en wanneer hij in zijn auto vlucht om weg te rijden, wordt op hem geschoten. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen aan zijn been afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Oss

De politie heeft donderdagmiddag een 34-jarige inwoner van Oss aangehouden in een winkel aan de Kanaalstraat in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht schroeven ter waarde van EUR 9 meegenomen te hebben zonder deze te betalen. De man kreeg een boete van EUR115.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR, Oss

Een 37-jarige Ossenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in zijn auto op de Anjelierstraat in zijn woonplaats. Na controle bleek de man te veel gedronken te hebben. Later die nacht kon hij huiswaarts keren met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

GEWONDEN BIJ AANRIJDING, Ravenstein

Een 40-jarige fietster uit Herpen is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de Hamelspoelweg in de richting van de Overlangel in Ravenstein. Op het kruispunt verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende bestelbus bestuurd door een 31-jarige Ossenaar. De fietster is vermoedelijk tegen de buitenspiegel van de bus aangereden en viel daarna op de weg. Ze is met een dikke hand en enkele kneuzingen door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door de klap tegen de buitenspiegel is de ruit van de bestelbus verbrijzeld. De bestuurder van de bus bleef ongedeerd. Een inzittende van de bus, een 28-jarige inwoonster uit Schaijk, kreeg glassplinters in haar gezicht.

HUISELIJK GEWELD, Oss

De politie heeft vrijdagmiddag een 42-jarige Ossenaar aangehouden in zijn woning. De man wordt er verdacht zijn vrouw die dag geslagen en bedreigd te hebben. Dit is de afgelopen jaren vaker voorgekomen. De vrouw, een 34-jarige Osse, deed aangifte bij de politie.