Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-01-2003 2e persbericht van zaterdag 11 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na bedreiging aangehouden
In een winkel aan de Johannes Buijslaan is zaterdag om 14.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde nadat de man buiten de winkel de bestuurder van een geldauto had bedreigd. De verdachte vormde met zijn hand een pistool en richtte dat op de chauffeur. Daarna deed hij alsof hij in zijn kleding een wapen pakte. Hij ging de winkel in waar de collega van de geldvervoerder was om geld op te halen. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd aangehouden. Hij is de cel ingegaan. Hij had geen wapen bij zich.

Eindhoven: Diefstal auto
Zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur is vanaf de Kanaaldijk Zuid een paarse Mercedes Benz 220 CDI met het kenteken 72-GX-KZ gestolen.

Eindhoven: Offerblok gestolen
Vanuit de kapel van een verzorgingstehuis aan de Kloosterdreef is tussen vrijdag 11.30 uur en zaterdag 10.30 uur het offerblok met inhoud gestolen. Hoeveel er in zat is niet bekend. De kapel was niet afgesloten. Het offerblok is van de muur gerukt.

Helmond: Man na mishandeling aangehouden
In een woning aan De Vloet is zaterdag om 8.40 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was de woning binnengedrongen. In de woning woont een 39-jarige man. Een 36-jarige Helmondse vrouw was ook in de woning. Zij heeft een relatie met de Eindhovenaar. De Eindhovenaar was er achter gekomen dat de vrouw ook een relatie had met de Helmonder. Nadat hij de woning was binnen gedrongen ontstond een vechtpartij. De Helmonder raakte licht gewond en de Eindhovenaar had een hoofdwond. Hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Daarna werd hij op het politiebureau gehoord. Daarna kon hij naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Son: Jongen valt in het kanaal
Een 11-jarige jongen uit Son is zaterdag rond 14.25 uur in het kanaal bij de Kanaaldijk Zuid gevallen. Hij was met een stok het ijs kapot aan het slaan terwijl hij op de walkant stond. Hij verloor zijn evenwicht en viel in het water. Een onbekend persoon heeft hem uit het water gehaald en de jongen is naar huis gebracht om op te warmen. De ambulance is ter plaatse geweest maar de jongen hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij was weer aardig op temperatuur gekomen.

Nuenen: Laptop en gsm weg
Uit een bedrijf aan De Huufkes zijn tussen vrijdag 12.00 uur en zaterdag 14.00 uur een laptop en een gsm gestolen. Vermoedelijk is iemand tijdens openingstijden binnen geslopen door de niet afgesloten deur. De laptop is 1300,= waard.